JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2021

Nå starter lønnsoppgjøret i kommunesektoren. Mette Nord vil prioritere yrkene med lavest lønn

Onsdag starter Norges største lønnsoppgjør.
Fagforbundets leder Mette Nord vil satse på yrkene med lavest lønn.

Fagforbundets leder Mette Nord vil satse på yrkene med lavest lønn.

Jan-Erik Østlie

knut.nygaard@fagbladet.no

Fagforbundet forhandler lønn og rettigheter for nærmere 400.000 medlemmer i kommunale, fylkeskommunale, statlige, private og offentlige virksomheter og i sykehusene med alle støttefunksjoner. Du kan følge Fagforbundets tariffkalender her.

Nå er det ansatte i kommunal sektor sin tur. Dette er Norges største lønnsoppgjør og omfatter rundt 170.000 medlemmer i Fagforbundet.

Dette må du vite om lønnsoppgjøret: Spørsmål og svar

Noen oppgjør er ferdige allerede, og onsdag starter KS-oppgjøret. Det omfatter alle som er ansatt i kommunene, bortsett fra i Oslo. Hovedstadens kommuneansatte har sitt eget oppgjør.

– Det er lavlønnsyrkene som nå må prioriteres, mener LOs største forbund, Fagforbundet.

Nå varsler Fagforbundets leder «opprør» hvis det ikke blir lønnsvekst

– Vår bekymring inn i dette oppgjøret er at det er veldig ujevnt nå mellom de som har jobb og de som ikke har jobb, og at det er mange i lavlønnsyrkene som har det veldig vanskelig for tiden, sa leder Mette Nord til NTB i februar.

– Vi må sikre at de med de laveste inntektene får et lønnsløft, for hvis de blir hengende etter, så blir det en vedvarende forskjell i økonomien, og det vil være skadelig både for den enkelte og samfunnet, sier Nord.

Dette er snittlønna i over 350 yrker

Når får du din nye lønn? Her er de viktigste datoene i lønnsoppgjøret 2021

Warning
Annonse
Annonse