JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021

Nå vil Frp gå solo. Får ingen konsekvenser for pensjon og feriepenger

Frp vil verken forhandle med «Firerbanden» eller regjeringen, men fremme egen politikk. Det får ingen konsekvenser på Stortinget.
Erlend Wiborg, Frp-politikeren som leder arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Erlend Wiborg, Frp-politikeren som leder arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Sissel M. Rasmussen

helge@lomedia.no

Leder av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Erlend Wiborg (Frp), sier at Fremskrittspartiet nå vil fremme sine forslag, stemme mot det de er mot og stemme for det de er for.

– Heretter skal vi fremme våre egne forslag og støtte det vi er for. Vi er lei av å vanne ut politikken. Nå ønsker vi gode gjennomslag på en bedre måte, sier Erlend Wiborg til FriFagbevegelse.

Bakgrunn: Frp bryter forhandlingene med regjeringen om nye krisetiltak for økonomien

Ingen konsekvenser

Dette får imidlertid svært få politiske konsekvenser. Pensjon fra første krone fra 2023 er ferdig forhandlet, og feriepenger er Frp nå for. Det skal ikke vedtas noen fylkere budsjett i denne stortingsperioden. Kommer det flere krisepakker, vil imidlertid Frp ikke forhandle om disse utenfor komitérommet.

Wiborg poengterer at forslaget om pensjon fra første krone og feriepenger for dagpenger er forslag partiet selv har fremmet.

– Og ut fra hva andre partier har sagt kommer vi til å få flertall for disse sakene. Og selvsagt stemmer vi for våre egne forslag, poengterer han.

På spørsmål om det er de elendige meningsmålingene som ligger bak avgjørelsen, svarere han at dette har vært diskutert over lengre tid.

– Det er viktig for oss å være tydelige på vår politikk, sier han.

Senest tirsdag fremmet Erlend Wiborg et representantforslag om å slå sammen Nav til en enhetlig etat, i stedet for en kommunal og en statlig del. Partiet har også levert et forslag om å utvide retten til dagpenger for dem som er over 67 år, samt å redusere arbeidsgiverperioden fra 10 til to dager.

– Staten skal da betale for de åtte dagene. Vi ser nå at bedrifter som har permittert ansatte er redd for å åpne dørene igjen for tidlig. For hvis de må permittere på nytt igjen, må de betale full lønn i 10 dager. Dette vil derfor trygge arbeidsplasser, mener Wiborg.

Samtidig innrømmer han at partiet fortsatt vil stå regjeringen nærmere enn opposisjonen.

Mye lest: Frp har snudd: Arbeidsløse og permitterte får feriepenger på dagpenger

Ikke riktig vei

Det siste poengterer også Jonas Gahr Støre.

– Jeg trodde først at Frp skulle ta seg en Solo … Men å gjøre dette er ikke veien å gå for å få gjennomslag i politikken, sier Støre til FriFagbevegelse.

– Dette handler mer om at de vil vise fram politikken sin. Men partiet vil fortsatt være et støttehjul for regjeringen. Å forhandle om politikk er også å forsøke å få til en bedre politikk. Det har vi gjort når vi har forhandlet oss fram til mer rettferdige krisetiltak blant annet sammen med Frp, sier Støre.

Mye delt: Derfor vil Frp og regjeringen vente til 2023 med å innføre pensjon fra første krone

Annonse
Annonse