JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav og EØS:

Noen må stilles til ansvar for Nav-skandalen, krever lederen i AAP-aksjonen

Det er bra med en knusende dom over Nav og departementet, men noen må stilles til ansvar, mener leder i AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen.
Elisabeth Thoresen, leder i AAP-aksjonen.

Elisabeth Thoresen, leder i AAP-aksjonen.

Nanna Aanes Wolden

– Det er godt å høre at det er departementet og Nav som har hovedansvaret. Utvalget kommer med en knusende dom, sier leder for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen.

Utvalget har ikke vurdert om Nav-skandalen bør få konsekvenser for personer eller etater, noe Thoresen savner.

Rita betaler ennå på gjeld hun fikk etter at Nav stanset arbeidsavklaringspengene

Ansvar

– For de berørte i denne saken er det viktig at noen blir stilt til ansvar. Noen må gå inn og si at «jeg har ikke gjort jobben min». De feilene som er begått, er helt utenfor normal fatteevne, sier hun.

Thoresen mener også at det må konkluderes med at skandalen strekker seg tilbake til 1994, slik et flertall på fire i utvalget mener. Tre av dem mener at praksisen ikke var feil før i 2012.

– Dårlig informasjon

Thoresen mener det gis for dårlig informasjon til de berørte, og sier at flere fortsatt venter på å komme i gang med livet sitt igjen fordi sakene er stilt i bero.

– De sier unnskyld, men en unnskyldning kan aldri rette opp i et ødelagt liv, sier Thoresen.

Granskerne gir Nav og departementet flengende kritikk for trygdeskandalen

Annonse
Annonse