JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny runde i Stortinget om permitteringsregler

Senterpartiet vil fremme forslag i Stortinget om å endre permitteringsreglene for bedrifter ved å kutte i arbeidsgiverperioden.
Senterpartiet fremmer forslag om nye permitteringsregler. (Arkivfoto)

Senterpartiet fremmer forslag om nye permitteringsregler. (Arkivfoto)

Ole Palmstrøm

Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik, som sitter i finanskomiteen på Stortinget, mener de nye tiltakene som regjeringen har lagt fram, aktualiserer ønsket til flere næringslivsorganisasjoner om å kutte arbeidsgiverperioden.

– Det er kraftig inngripende tiltak som er innført nasjonalt på kort varsel ved inngangen til påsken og som rammer veldig mange næringsdrivende rundt omkring i Norge hardt, sier han til NTB.

Sp foreslår derfor å redusere arbeidsgiverperioden i kombinasjon med lønnskompensasjon, samt dekning av tapt varelager.

– Nå må flertallet på Stortinget ta ansvar, for regjeringen gjør det åpenbart ikke, sier Gjelsvik.

Det kan bli streik i årets lønnsoppgjør. Her overleveres kravene

Også Fremskrittspartiet har foreslått å redusere arbeidsgiverperioden, og har bedt om hastebehandling, noe presidentskapet på Stortinget skal ta stilling til på torsdag.

Sp vil imidlertid kombinere kutt i arbeidsgiverperioden med lønnskompensasjon til permitterte arbeidstakere.

– Arbeiderpartiet må skjønne at vi må redusere lønnsplikten ved permittering for å redde bedrifter som nå står på kanten av stupet. Samtidig må Fremskrittspartiet skjønne at vi må ivareta de ansatte. Vår kombinasjon gjør at vi ivaretar både bedrifter og arbeidsfolk som er hardt rammet, sier Gjelsvik.

Nyttig info: Når får du din nye lønn? Her er de viktigste datoene i lønnsoppgjøret 2021

Finansminister Jan Tore Sanner (H) har tidligere avvist at det er aktuelt å gjeninnføre permitteringsreglene fra i fjor vår, da regjeringen kuttet arbeidsgiverperioden fra ti dager til to.

Dermed er både Sp og Frp avhengige av at regjeringspartiene eller Arbeiderpartiet snur og støtter et av forslagene for at det skal bli flertall.

Annonse

Flere saker

Annonse