JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona:

Olaug Bollestad ønsker å sende permitterte arbeidere ut på åkeren for å hjelpe bøndene

Regjeringen ser på å inkludere permitterte og studenter i våronna.
Olaug Bollestad.

Olaug Bollestad.

Jan-Erik Østlie

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad ser om permitterte norske arbeidere kan erstatte øst-europeiske arbeidere i drivhus og ute på åkeren.

– Vi har mange permitterte nå. Vi vil se om vi kan legge til rette for at de kan ta annet arbeid i permitteringsperioden. Vi ser også på om vi kan inkludere studenter og pensjonister i dette arbeidet, sier Bollestad.

Jusprofessor Hans Petter Graver sier den nye kriseloven åpner for at regjeringen beordrer permitterte arbeidere til å jobbe i landbruket, til landets laveste lønn.

Matproduksjon nesten som normalt

– Det er noe redusert kapasitet som følge av ansatte i karantene, og forsinkelser i varetransporten, sa landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) på dagens pressekonferanse.

Statsråden oppfordrer bøndene til å så som normalt, tross frykten for manglende arbeidskraft under våronna. Hun viste til en planlagt forskriftsendring for å tillate utenlandske arbeidere å bli i Norge, om de har arbeidskontrakt.

Annonse
Annonse