JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Over 3000 innsatte i norske fengsler i mai

I mai var det 3060 innsatte i norske fengsler, og det ble iverksatt 555 straffegjennomføringer i samfunnet. I tillegg sto 272 personer i soningskø.
Dobbelt så mange står i soningskø i dag, enn for ett år siden.

Dobbelt så mange står i soningskø i dag, enn for ett år siden.

Eirik Dahl Viggen

amalie.vadla@ntb.no

Det er mer enn dobbelt så mange som står i kø i dag, enn hva det var for ett år siden, viser tall fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI).

I fjor var det 146 personer som sto i soningskø i mai. I tillegg var det ti personer som avventet soning med fotlenke, mens det i år er 14.

Av de 555 straffegjennomføringene i mai, var 311 av dem iverksettelser av fotlenke.

Mer enn én av fire, 26 prosent av de innsatte, er utlendinger. 5 prosent er kvinner, og 25 prosent sitter i varetektsfengsel, viser tallene.

Av de domfelte som startet samfunnsstraff i mai, er 44 prosent dømt før trafikklovbrudd, 13 for økonomisk kriminalitet og 10 prosent for vold.

Aktuelt: Ansatte blir syke av den brutale hverdagen i norske fengsler

Warning
Annonse
Annonse