JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik for rettferdig pensjon:

Riksmekleren har innkalt til ny mekling i kulturstreiken

Riksmekleren har bedt partene i kulturstreiken komme til ny mekling onsdag.
Partene i den pågående kulturstreiken er onsdag innkalt til ny mekling hos Riksmekleren. Streiken er nå inne i sin sjuende uke.

Partene i den pågående kulturstreiken er onsdag innkalt til ny mekling hos Riksmekleren. Streiken er nå inne i sin sjuende uke.

Frank Holtschlag/nyebilder

Streiken i kultursektoren er nå i sin åttende uke, og fra mandag ble ytterligere 80 fagorganiserte tatt ut. Da vil 890 arbeidere streike for det de mener er et rettmessig krav om en utjevning av pensjonsrettighetene for kvinner i sektoren.

Siste: Ytterligere 209 kulturansatte tas ut i streik fra 25. oktober

Det har ikke vært noe kontakt mellom Spekter og LO i tiden som er gått etter den tvungne meklingen partene måtte stille på etter at streiken hadde vart i fire uker. Fredag tok derimot riksmekler Mats Wilhelm Ruland kontakt med begge sider og innkalte dem til nytt møte onsdag.

– Nå har streiken vart veldig lenge, og det er jo hans oppgave å få oss til å finne en løsning, så det er ikke unaturlig, sier forhandlingsleder Lise Olsen i LO Stat til NTB.

Kulturstreiken: Kunstnernes streikekasse får flere millioner fra storesøstrene i LO

Hun sier at medlemmene ønsker å gå tilbake i jobb, men at de forventer at arbeidsgiverne kommer de fagorganiserte i møte på kravene som lagt fram.

– Vi har ikke noe særlig mer å gå på, men det kan umulig skade å snakke litt sammen nå, sier Olsen.

Det er teknisk ansatte på, bak og over scenen, ansatte i verkstedene, i kostymeavdelingene og administrasjonen til teatrene som er tatt ut i streiken.

Annonse
Annonse