JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødgrønn interesse for nytt soningsregime for syke fanger

Aps forslag om en ny soningsform for de aller sykeste høster applaus fra SV. Senterpartiet mener forslaget er interessert.
I flere år har rettspsykiater Randi Rosenqvist tatt til orde for en ny type institusjon for syke straffedømte. Nå har hun fått Ap med på ideen.

I flere år har rettspsykiater Randi Rosenqvist tatt til orde for en ny type institusjon for syke straffedømte. Nå har hun fått Ap med på ideen.

Eirik Dahl Viggen

I flere år har rettspsykiater Randi Rosenqvist tatt til orde for en ny type institusjon for syke straffedømte. Nå har hun fått Arbeiderpartiet i ryggen. Ap går til valg på et partiprogram der de skriver at de vil «etablere sikkerhetshjem for forvaringsdømte i tett samarbeid med helseforetakene», skriver Klassekampen.

– Det finnes noen mennesker som er farlige for andre og som ikke kan rehabiliteres. Noen av dem er kronisk psykotiske, noen er hjerneskadd. Jeg syntes ingenting om at de skal sitte i fengsel i 50 år, sier Rosenqvist.

Mye lest: Knyttneve, kaffe og kokende olje: Grov vold setter spor hos fengselsbetjentene

Justispolitisk talsperson i Sp Jenny Klinge sier de vil sette seg inn i forslaget.

– Dette synes å være i tråd med det vi er opptatt av. De sykeste fangene må få bedre oppfølging. Dette vil vi se nærmere på, sier Klinge.

Justispolitisk talsperson i SV Petter Eide liker også det han hører.

– Dette er ny politikk for Ap, og i tråd med det jeg har ment hele tiden, sier han.

Annonse

Flere saker

Annonse