JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ropstads gratisbolig:

Ropstad hadde tjent på å være mer ydmyk, mener forfatteren av boka «Politiske skandaler»

I fjor ga han ut boken om politiske skandaler. Stormen rundt Kjell Ingolf Ropstad ville helt klart kvalifisert til å bli med i en ny bok signert Kim Arne Hammerstad.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

Ingen kan ha unngått å få med seg mandagens store snakkis og nyhetssak. Aftenposten avslørte at Kjell Ingolf Ropstad i flere år fikk gratis bolig av Stortinget ved å være folkeregistrert hos foreldrene, selv om han var etablert med kone og barn i Oslo.

Kim Arne Hammerstad (29) har en master i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen og følger norsk politikk med argusøyne. I januar i fjor ga han ut boka «Politiske skandaler – Sex, korrupsjon og maktkamp». Utgangspunktet var hans masteroppgave.

AAP-general om Ropstads gratisbolig: – Hvis dette hadde vært en Nav-bruker, hadde vedkommende blitt anmeldt

Mener Ropstad burde lagt seg flat

Selvsagt hever han øyelokkene kraftig når det dukker opp saker som Aftenpostens avsløring om «gutterommet» som KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad øyensynlig nettopp har flyttet ut av.

Hvordan vil så forfatteren karakterisere «gutterom-gate»:

– Han hadde nok tjent på å være litt mer ydmyk i svarene sine, sier Kim Arne Hammerstad til FriFagbevegelse.

Han registrerer at KrF-lederen ikke beklager overtrampet, men er klar på å vise til at det han har gjort er i tråd med regelverket.

– Det er vanskelig å tro noe annet enn at dette er gjort med overlegg, og da hadde han tjent på å legge seg helt flat, mener Hammerstad.

Debatt: «Et ledig gutterom ble en lønnsom affære for Kjell Ingolf Ropstad»

(Saken fortsetter under bildet)

Forfatter av boken om politiske skandaler, Kim Arne Hammerstad, kan notere seg for enda en ny skandale.

Forfatter av boken om politiske skandaler, Kim Arne Hammerstad, kan notere seg for enda en ny skandale.

Leif Martin Kirknes

Statsministeren på banen

– Tilgivelse er en dyd for KrF-ere, men det er lettere å tilgi når noen ber om forlatelse. Det gjør ikke Ropstad i denne saken slik jeg ser det, legger han til.

– Selvfølgelig er dette skadelig for KrF og Ropstad siden partiet holder verdier og moral såpass høyt i både politikk og måten de kommuniserer på, sier Kim Arne Hammerstad til FriFagbevegelse.

Han roser likevel statsminister Erna Solberg for måten hun svarte for seg i «Politisk kvarter» mandag morgen.

– Hun måtte jo svare på dette for ikke å bli forfulgt av saken resten av valgkampen, sier Hammerstad.

Kjell Ingolf Ropstad bedyret i hele går at han er lei seg.

– Vi politikere forvalter innbyggerne sin tillit, så selv om jeg ikke har brutt noen regler, er jeg jo lei meg. Jeg har forståelse for at folk mener jeg burde handlet annerledes, sa han blant annet til Vårt Land.

Siste: Ropstad vil ikke betale tilbake fordel ved å være gutterom-registrert

Skandaler

Hammerstad skrev 232 sider om politiske skandaler i en bok som kom ut hos forlaget Res Publica i fjor. Det er på ingen måte blitt tilstrekkelig materiale til en ny bok, men skandaler skjer likevel.

Denne saken, om Kjell Ingolf Ropstad, ville imidlertid vært stor nok til å kvalifisere seg med i en eventuell ny bok, hevder han.

Saken med Himanshu Gulati (Frp) som kjøpte leilighet på Jessheim like før han kom inn på Stortinget, har imidlertid en mye større dimensjon over seg, mener Hammerstad. Det ga rett på gratis bolig i Oslo.

Til tross for at Gulati allerede eide fire leiligheter i Oslo, fikk han dekket pendlerleilighet i Oslo, avslørte Dagens Næringsliv.

Sushi-middagen til statsminister Erna Solberg og fiskeriministeren som mottok etterlønn fra hjemkommunen mens han var statssekretær, ville også vært soleklare kandidater til en ny bok.

Bare en måned etter bokutgivelsen hans ble det avslørt at fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen mottak dobbeltlønn som statssekretær og ordfører i Lenvik kommune, samt godtgjørelse fra fylkestinget i Troms og Finnmark. Da kommunen hvor han var ordfører opphørte å eksistere ved nyttår, søkte og fikk Sivertsen 120.000 kroner i etterlønn for jobben som ordfører samtidig som han hadde full lønn som statssekretær.

Det har foreløpig ikke vært mulig å få en kommentar fra KrF-lederen og statsråden til påstandene fra forfatter Kim Arne Hammerstad.

Annonse
Annonse