JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømpris

Sp-politiker slår tilbake etter pipekonsert fra strømdemonstranter

Geir Pollestad sa «krig i Europa». Da fikk han en massiv pipekonsert. Den erfarne politikeren har aldri opplevd maken.
– Noen bør ta en liten oppvask, sier Geir Pollestad.

– Noen bør ta en liten oppvask, sier Geir Pollestad.

Stian Lysberg Solum / NTB

helge@lomedia.no

19. september arrangerte Industriaksjonen og Facebook-gruppa «Vi som krever billigere strøm» en strømaksjon utenfor Stortinget.

Alle partier var invitert til å holde appell. Fra Senterpartiet møtte Geir Pollestad – parlamentarisk nestleder.

Etter å ha snakket om strøm generelt, rakk han bare å si at «det er krise i Norge og krig i Europa» før han nærmest ble buet vekk fra talerstolen.

Se seansen og hør pipingen i videoklippet:

Her blir Geir Pollestad satt ut av massiv buing fra strømdemonstranter.

Også på den forrige strømdemonstrasjonen – 20. januar – var engasjementet på demonstrasjonen til Industriaksjonen for lavere strømpriser stort. Så stort at ordstyrer Boye Ullmann, måtte roe ned forsamlingen som skrek og buet om hverandre.

– Slik oppfører vi oss ikke, måtte han si flere ganger.

Dobbelt aktuell

I ettertid synes Geir Pollestad reaksjonen til Industriaksjonen og Facebook-gruppa «Vi som krever billigere strøm» er dobbelt aktuell.

– Etter at jeg sa dette har verden endret seg. Du har eksplosjonene, eller angrepet, på gassrørledningene. Patruljering av kystvakter og fly på norsk sokkel. Russland har annektert deler av Ukraina. Det som handler om krigen har kommet enda nærmere oss, sier han til FriFagbevegelse.

– Jeg reagerte på at jeg fikk en så voldsom reaksjon bare ved å slå fast at det er krig Europa. Buingen kom så spontant. Jeg hadde ikke tenkt å si noe om strøm i det hele tatt. Jeg ville bare poengtere viktigheten av olje- og gassproduksjon i den situasjonen vi er i. Men jeg kunne sagt noe om strøm også. Jeg mener at med alt som har med energimarkedet å gjøre, er krigen i Ukraina en av flere faktorer som spiller inn, sier Geir Pollestad.

Samtidig registrerte han at Kong Harald sa nøyaktig de samme ordene da han holdt regjeringens trontale til Stortinget for en uke siden.

– Tenk om noen skulle reagere på det, tenker han.

Aggressiv buing

Det var ikke bare buing. Forsamlingen ropte i tillegg «tullprat – tullprat – tullprat».

Geir Pollestad synes det er farlig å benekte en krigs innvirkning på landet vårt.

– Hvis vi benekter den, gjør vi ikke tiltak heller for å sikre oss mot den. Noen bør ta en liten oppvask, rydde opp litt. Og jobbe litt med holdningene. Svært mange med LO-uniform og mange LO-faner var til stede.

Han fikk ingen beklagelse fra arrangøren. Leder for LO i Oslo, Ingunn Gjerstad, grep ikke inn. Hun ønsker heller ikke å kommentere dette i ettertid.

– Jeg ser ingen behov for å kommentere dette. Jeg synes dette er en ikke-sak, sier hun til FriFagbevegelse.

Annonse
Annonse