JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stimuleringsordningene for kultursektoren gjeninnføres

Ordningen gjelder fra 8. desember. Virke mener den burde gjelde fra 1. november.
– Jeg vet godt hvor vanskelig det er å planlegge for arrangementer i en tid der smittesituasjonen er uforutsigbar og reglene endres på kort varsel, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

– Jeg vet godt hvor vanskelig det er å planlegge for arrangementer i en tid der smittesituasjonen er uforutsigbar og reglene endres på kort varsel, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Jan-Erik Østlie

Avgjørelsen innebærer at arrangører av allerede planlagte konserter og lignende i desember som må redusere antall fysiske deltakere eller besøkende på arrangementet, vil kunne søke ordningen og få eventuell støtte utbetalt i ettertid.

– For å gi noe mer trygghet for at bransjen skal tørre å planlegge og gjennomføre konserter og andre kulturaktiviteter innføringer vi nå stimuleringsordningene igjen fra og med 8. desember, sier kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) til NTB, og legger til:

– Jeg vet godt hvor vanskelig det er å planlegge for arrangementer i en tid der smittesituasjonen er uforutsigbar og reglene endres på kort varsel.

– Et viktig bidrag

Videre opplyser hun at tilskuddet blant annet kan gis til gjennomføring av billetterte kulturarrangement som må redusere antall fysiske deltakere eller besøkende på grunn av krav eller begrensninger knyttet til koronautbruddet.

– Dette er et viktig bidrag til hele verdikjeden i kulturbransjen fordi den hjelper arrangører å overholde økonomiske forpliktelser til for eksempel underleverandører i samsvar med inngåtte avtaler, sier hun.

Kultursektoren har ropt etter tiltak

Kultursektoren har de siste ukene ropt etter tiltak. Hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, Virke, er fornøyd med at stimuleringsordningen gjeninnføres.

– Men vi mener ordningen burde videreføres fra det tidspunktet den ble avsluttet, altså fra 1. november 2021, slik at den overlapper med stimuleringsordningen som ble avsluttet 31. oktober. Blant annet viser tall fra filmdistributørforeningen fallende kinobesøk og økt frykt for å gå på kino allerede fra tidlig i november, sier leder Åse Kringstad i Virke Produsentforeningen.

Bakgrunn: DDE-bassist: – Antallsbegrensningen treffer oss midt i fleisen

Annonse

Flere saker

Annonse