JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre: – Dette er ingen unnskyldning

Men statsministeren listet opp strømstøtte, krig, prisvekst og forrige regjering som årsaker til at budsjettarbeidet er krevende.
Jonas Gahr Støre har mye å bruke penger på i revidert nasjonalbudsjett.

Jonas Gahr Støre har mye å bruke penger på i revidert nasjonalbudsjett.

Herman Bjørnson Hagen

helge@lomedia.no

– Jeg må holde igjen det meste av hva som kommer i revidert nasjonalbudsjett, men det er noe jeg har lyst til å dele med dere. Det er dyrt å lage budsjett i dag, sa Jonas Gahr Støre.

Verden ser annerledes ut enn for snart to år siden.

– Vi må finne penger til veldig mye vi ikke visste om da vi lagde Hurdalsplattformen. Økte forsvarsutgifter, strømstøtte, penger til Ukraina, Ukraina-flyktninger og dyrtid. Listen er lang over ting vi må dekke inn. Dette vil kreve det aller beste av oss, sa Støre til representantene fra alle LOs forbund under representantskapet i Bergen.

– Vi har møtt våre utfordringer

– Akkurat i det vi kom i regjering, fikk vi de høyeste strømprisene, etterfulgt av den første angrepskrigen etter andre verdenskrig. Vi fikk en prisvekst som vi ikke har sett maken til siden 80-tallet, sa Støre.

Videre snakket han om økte forskjeller etter åtte år med den forrige regjeringen, før han la til:

– Dette er ingen unnskyldning. Vi har møtt våre utfordringer, konstaterer han.

Samtidig påpekte han at det ikke finnes noen kjappe løsninger.

– Trygg styring av landet, gjenkjennelige priser, lave og stabile strømpriser er vår prioritet når vi skal styre landet, var Støres budskap.

Ungdomsledighet

En høy andel av unge mellom 18 og 30 år er av ulike årsaker verken i jobb, under utdanning eller i opplæring.

Antallet har vært nokså stabilt over tid. Det er bekymringsfullt, mener Støre. I tillegg er over 20 000 uføre og 30 000 på arbeidsavklaringspenger registrert hos Nav.

– Det må vi bruke det faglige politiske samarbeidet til å gjøre noe med. Det blir vår viktigste og største oppgave framover, varslet Støre.

Arbeidslinjen blir også et hett tema under Arbeiderpartiets landsmøte om en uke.

Kommentar: «Det handler ikke bare om at det skal lønne seg å jobbe. Det må Ap-landsmøtet huske»

Roste LO

Støre ga uttrykk for en anerkjennelse for det LO fikk til i forbindelse med streiken i forrige uke.

– Som regjering skal vi være varsomme med å uttale oss om en lovlig streik som pågår etter spillereglene i samfunnet. Men når dette nå er over, mener jeg det er tid for å takke og anerkjenne LO for å ha stått opp for de lavtlønte, for rettferdighet for den enkelte, sa Støre.

– LO fremstår som en samfunnsaktør med tyngde til å trekke samfunnet vårt i riktig retning, var hans budskap.

Warning
Annonse
Annonse