JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnstilskudd til permitterte:

Stortinget refser regjeringen for treg utbetaling til permitterte – men sier nei til «sommerpenger»

Regjeringen får kritikk for at det har gått så tregt å få på plass ordningen med lønnstilskudd til permitterte. Men Stortinget sier nei til hasteutbetaling.
Statsminister Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg

Stortinget

Det går fram av en innstilling fra finanskomiteen som skal behandles i Stortinget fredag.

«Komiteen har forståelse for at koronapandemien utgjør en ekstraordinær situasjon, men mener likevel at utbetalinger burde skjedd raskere … Det er ikke akseptabelt at mange tusen går sommeren i møte uten å ha den inntekten de har krav på», heter det i innstillingen.

• Les også: Regjeringen nekter å utvide permitteringslengden. NHO-sjefen frykter det får store konsekvenser

Nei til «sommerpenger»

Onsdag behandlet finanskomiteen et forslag fra Rødt om at alle permitterte som fortsatt ikke har fått penger fra Nav, skulle få en hasteutbetaling på 20.000 kroner for å slippe å gå blakke i sommerferien.

Men det sier komiteen, med unntak av Rødt, MDG og SV, nei til.

Dermed ser det ut til at både Ap, Sp og Frp, som tirsdag uttalte til TV 2 at de stilte seg positivt til en slik hasteutbetaling, har snudd i saken.

I forslaget fra Rødt het det at forskuddet på 20.000 kroner ikke skulle føre til trekk i andre ytelser fra Nav enn lønnskompensasjonen og dagpenger, eller kreves tilbakebetalt.

Les også: Lønnskompensasjonen fjernes fra september: – Brutalt

Skuffet

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er skuffet over utfallet.

– Det er bra at hele Stortinget nå kritiserer regjeringen for å ha vært for treige med å få på plass en løsning og krever at regjeringen sikrer inntekt til alle som fortsatt ikke har fått penger. Dessverre velger Arbeiderpartiet, Frp og Senterpartiet å lytte til regjeringens advarsler mot Rødts forslag, sier Moxnes til NTB.

I innstillingen understreker finanskomiteen at den forventer at regjeringen vurderer ytterligere tiltak for å sikre at folk raskt får pengene de har krav på, dersom de som har krav på lønnskompensasjon og har ventet lenge, ikke har fått penger i løpet av juni.

Annonse
Annonse