JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingets spørretime:

Stortingets minste partier vil ha KrFs spørrekvote

Med KrF i regjering, mener MDG og Rødt at det er tid til at begge to får stille spørsmål i Stortingets ukentlige spørretime.
Bjørnar Moxnes (Rødt) og Une Aina Bastholm (MDG).

Bjørnar Moxnes (Rødt) og Une Aina Bastholm (MDG).

Stortinget

De to partiene gikk torsdag sammen om en henvendelse til Stortingets presidentskap. Der ber de om å få lov til å stille hovedspørsmål til i Stortingets spørretime hver uke. De foreslår endringer som betyr at alle partier får lik rett til å delta i den muntlige spørretimen, men at taletiden fordeles etter partienes størrelse.

Presidentskapet har begrenset de to minste partienes mulighet til å stille spørsmål. De to har bare én representant hver, og for å unngå at spørretimen blir for lang må de bytte på slik at de får stille hovedspørsmål annenhver uke.

– Når KrF nå tar steget over i regjering, er det naturlig at vi som er i opposisjon får overta tiden de har disponert i spørretimen. Denne ukentlige seansen er opposisjonens viktigste arena for å utfordre regjeringen og dermed følge opp maktfordelingsprinsippet i Grunnloven, sier Une Bastholm (MDG).

Regelen om å veksle på å spørre gjelder ikke når statsministeren stiller i spørretimen. Da får både MDG og Rødt stille hvert sitt hovedspørsmål.

Stortingets muntlige spørretime holdes vanligvis hver onsdag klokka 10 til 11.30. Her kan representantene stille statsråder spørsmål om aktuelle saker. Statsrådene vet ikke hvilke spørsmål de får, og derfor kalles dette også spontanspørretimen.

Les også:

Partimåling viser lite begeistring for ny regjering

KrF holder døra på gløtt for pensjon for første krone

Regjeringen gjør det dyrere å være fagorganisert, mener LO

Dette vil den nye Solberg-regjeringa med norsk arbeidsliv

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Følg oss på Facebook

Annonse
Annonse