JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Særordninger på Stortinget:

Stortingsrepresentantene skal ikke ha doble feriepenger, foreslår MDG, SV og Rødt

Særordningene på Stortinget har skapt reaksjoner. Nå tar MDG, SV og Rødt til orde for å fjerne stortingsrepresentantenes doble feriepenger.
Rasmus Hansson (MDG) ønsker en ekstern gjennomgang av stortingsrepresentantenes ordninger, og får støtte av SV og Rødt. De ønsker å fjerne ordningen med dobbelt opp med feriepenger.

Rasmus Hansson (MDG) ønsker en ekstern gjennomgang av stortingsrepresentantenes ordninger, og får støtte av SV og Rødt. De ønsker å fjerne ordningen med dobbelt opp med feriepenger.

Ole Palmstrøm

I et brev til Stortingets presidentskap foreslår MDG at det foretas en ekstern gjennomgang av stortingsrepresentantenes ordninger, skriver Dagbladet.

– Undersøkelsene presidentskapet hittil har satt i gang, gjelder pendlerbolig og kanskje etterlønn, og er ikke tilstrekkelig. Jeg mener at blant annet at urimelige feriepenger må bort, sier MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson til avisen.

Kommentar: «Feriepengesviket fra Støre-regjeringa»

MDG foreslår også at gjennomgangen tar for seg stortingsrepresentantenes ordninger sammenlignet med øvrige arbeidstakere, og at det ses på hvilke representanter som har benyttet ulike ordninger tilbake i tid.

SVs stortingsrepresentant Ingrid Fiskaa sier at SV vil be om en gjennomgang av representantenes ordninger i møte med presidentskapet førstkommende torsdag. Det gjelder også feriepengeordningen.

Hun mener det lenge har vært en ukultur som setter stortingsrepresentanter i en særstilling.

Aktuelt: LO øker presset på Støre i feriepenge-saken: – En skam om ikke fellesskapet stiller opp for disse menneskene

Også Rødt støtter kravene fra de to andre partiene.

– Disse spesialordningene bør fjernes. Det er ingen grunn til at stortingsrepresentanter selv skal ha gullkantede ordninger, mens vanlige folk følger feriepengeloven. Feriepenger på etterlønn må bare bort, og det samme må systemet med doble feriepenger, sier Rødts Mímir Kristjánsson.

(©NTB)

per.helge.berg@ntb.no

Annonse

Flere saker

Annonse