JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsliv:

SVs Kirsti Bergstø blir arbeidsliv-topp på Stortinget

Som leder av Stortingets arbeidskomité har SVs nestleder Kirsti Bergstø fått ansvaret med å behandle viktige områder som berører folks arbeidsliv.
SVs nestleder Kirsti Bergstø har fått ansvaret med å lede arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

SVs nestleder Kirsti Bergstø har fått ansvaret med å lede arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Adrian Nielsen

aslak@lomedia.no

Ledelsen i Stortingets komiteer er nå fordelt, og det betyr blant annet at SV-nestleder Kirsti Bergstø skal lede arbeids- og sosialkomiteen.

– Arbeid- og sosialkomiteens arbeidsfelt er et av de viktigste områdene i kampen for å få redusert ulikhet i makt og rikdom i Norge. Det er en komité som behandler spørsmål som går dypt inn i folks arbeidsliv, økonomi og hverdag, sier SVs nestleder Kirsti Bergstø.

Aktuelt: Disse får en lønnsøkning på mellom 10.000 og 22.000 kroner

Store og viktige saker

Bergstø etterfølger Frps Erlend Wiborg som leder av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

– De neste fire årene kommer store og viktige saker til å avgjøres i denne komiteen, sier hun.

– Det er spørsmål om et trygt og organisert arbeidsliv, om et Nav som er tilpassa folk, om at folk har lønn eller inntekt det går an å leve av og om velferdsstatens grunnmur. Det er et viktig arbeid som jeg gleder meg til å ta fatt på, poengterer Bergstø.

Nav-sjefen: Regjeringa har «store og gode ambisjoner» for Nav

Utdannet barnevernspedagog

Kirsti Bergstø er stortingsrepresentant for Akershus valgkrets.

Kirsti kommer opprinnelig fra Nesseby i Finnmark. Hun representerte Finnmark på Stortinget fra 2013-2017, men representerer Akershus fra 2021 etter å ha flyttet til Nittedal.

Bergstø er utdannet barnevernspedagog og har blant annet jobbet innen tjenester for mennesker med utviklingshemming og autisme, på krisesenter for voldsutsatte kvinner, Nav og hjelpetjenesten i Nesseby.

Annonse

Flere saker

Annonse