JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg på ny LO-ledelse

Sykepleier Sissel kan bli en av LOs aller mektigste

Sissel M. Skoghaug (50) er sykepleieren som valgte Norsk Kommuneforbund framfor sykepleierforbundet. Nå kan hun bli en av LOs aller mektigste. Torsdag velges hun mest sannsynlig som nestleder.
SOLID: Sissel Skoghaug har vært tillitsvalgt i hele 26 år, 9 av dem som nestleder i Fagforbundet.

SOLID: Sissel Skoghaug har vært tillitsvalgt i hele 26 år, 9 av dem som nestleder i Fagforbundet.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia-no

Sissel M. Skoghaug har jobbet som assistent, hjelpepleier og sykepleier, på regionsykehuset i Tromsø og Tromsø kommune. I ni år har hun vært nestleder i Fagforbundet, og hun har vært tillitsvalgt i hele 26 år.

Men det var altså ingen selvfølge at det skulle bli Fagforbundet for hennes. Slik forklarer hun hvorfor hun havnet i Fagforbundet i stedet for Sykepleierforbundet:

Ble veldig glad

– Jeg ble veldig glad da jeg oppdaget at det faktisk var mulig for sykepleiere å være med i det som den gang het Norsk Kommuneforbund. Det var virkelig stort for meg. Det var som å komme hjem da jeg organiserte meg der. Bare en måned senere ble jeg spurt – av en sykepleier – om jeg kunne overta tillitsvervet i Norsk kommuneforbund. Siden har jeg vært her, sier Sissel Skoghaug til FriFagbevegelse.

– Det gikk veldig fort … Men å kunne være en tillitsvalgt som kunne gå til ledelsen å snakke på vegne av alle yrkesgrupper som jobbet på et sykehjem, om det var renholdere, vaskeri, kjøkken, sykepleiere, hjelpepleiere eller omsorgsarbeidere. Det var en veldig stor fordel å vite at jeg hadde så mange som støttet meg da jeg hadde krav til ledelsen. Hvilket interesser du skal ivareta er ikke ulikt ut fra hvilken utdanning du har, mener Sissel Skoghaug.

I Fagforbundet har hun spesielt jobbet med høyskole- og sykepleiersatsingen som Fagforbundet har hatt. Nå blir hun altså en av de tre mektigste i LO-systemet.

Selv tror hun hennes erfaring fra offentlig sektor, kombinert med hennes kjennskap til privat sektor, er en veldig god kobling å dra med seg inn i LO-ledelsen.

Hvem skal lede LO til 2025? Slik foregår valget til ny ledelse for de neste tre årene

Godt sammensatt ledelse

– Slik det ser ut nå får vi en veldig godt sammensatt ledergruppe sammensatt både av forskjellig geografi, bakgrunn og mangfold. Det er veldig bra. Da kan vi utfylle hverandre på en god måte, sier Sissel Skoghaug.

Selv er hun veldig opptatt av å styrke velferdsstaten, hele stillinger, totalberedskap, og den nære beredskapen. At det skal være levelig og godt å bo i hele landet. Spesielt koblingen mellom offentlig og privat sektor, siden vi er så gjensidig avhengig av hverandre, sier Sissel Skoghaug.

Hun vil ikke ta det for gitt at hun blir valgt.

– Jeg håper jeg blir valgt, men forskutterer ingen ting, bedyrer hun.

Men, om hun blir valgt, tror hun ikke hverdagen blir mye annerledes enn i dag.

– En del blir likt, men noe er ulikt. Det blir mye nytt å lære. Som i Fagforbundet organiserer vi veldig bredt. Hele laget må med, ulike sektorer og ulike grupper er avhengig av hverandre for å skape det gode samfunnet. Jeg tror det blir mye nytt, men også at jeg vil kjenne meg igjen i LO-familien, sier hun.

Tross alt har hun også sittet i Sekretariatet en god del år.

Valg av ny ledelse: Endring i reglene gjør at LO-lederen kan bli gjenvalgt

Tøffe damer

Hun skamroser lederen sin:

– Mette Nord er en dame med mye kompetanse, mye kunnskap. Det har absolutt vært en glede å samarbeide med henne.

Nå skal hun altså mest sannsynlig bytte førstedame og sitte ved siden av LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

– Peggy opplever jeg som en dame som er god å samarbeide med, som lytter, er klar og tydelig, og absolutt ser andre.

En tøff dame, som tør å stå på barrikaden og sine meninger.

– Er du selv en tøff dame?

– Skal jeg beskrive meg selv? Jo, jeg er en tøff dame. Jeg tror jeg er flink til å lytte før jeg snakker. Men når jeg opplever at jeg har kunnskap nok til å uttale meg, er jeg ikke redd for å gjøre det. Men jeg har alltid i bakhodet at jeg prater på vegne av andre. Derfor er det viktig å vite hva de mener.

– Du tar et steg opp nå?

– Jeg ser ikke slik på det. Jeg er både ydmyk og takknemlig for at Fagforbundet ønsker å foreslå meg inn i LOs ledelse. Når du er valgt på tillit, er det jo noen som har tro på at du skal representere de på en god måte. Jeg tenker at med den erfaringen og ballasten jeg har med meg, skal vi gjøre vårt aller beste for å gjøre en god jobb, mener Sissel Skoghaug.

– Fellesskapet gir LO stor makt og innflytelse i samfunns- og arbeidsliv, og gjør en forskjell i menneskers liv, mener Sissel Skoghaug.

Warning
Annonse
Annonse