JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nattevaktbemanning i omsorgsboliger:

Tillitsvalgte ble hørt: Nattevaktenes bemanning blir ikke redusert

Bjerke bydelsutvalg går imot forslaget om å kutte nattevaktbemanningen på Bjerke omsorgsboliger. Nattevakten Luis Sucari er både lettet og glad.
Nattevaktene på Bjerke Omsorgsbolig får forsette å være to våkne nattevakter hvert skift. Bydelsutvalget vil ikke kutte bemanningen.

Nattevaktene på Bjerke Omsorgsbolig får forsette å være to våkne nattevakter hvert skift. Bydelsutvalget vil ikke kutte bemanningen.

Bjørn A. Grimstad

idun.teeuwen@fagbladet.no

Fagbladet rapporterte i begynnelsen av desember, at nattevaktbemanningen på Bjerke omsorgsboliger i bydelsdirektørens budsjettforslag for 2021 sto i fare for å bli kuttet fra to våkne nattevakter til en våken og en hvilende. I går kveld ble Bjerke bydelsutvalg enige om endringer i bydelens budsjettforslag, og nattevaktene får fortsette bemanningen som før.

Les også: Bydelen vil kutte i nattevakt-bemanningen i omsorgsbolig. Det skremmer de ansatte

Ikke mulig uten tilitsvalgtes innsats

– Det kom fram ny informasjon fra de tillitsvalgte på Bjerke omsorgsbolig. Da forsto vi at det var helt nødvendig å fortsette nattevaktbemanningen som før, uten å kutte. Jeg tror ikke dette hadde vært mulig uten innsatsen til de tillitsvalgte, sier Andreas Lindrupsen, første vara for Rødt i Bjerke bydelsutvalg.

Rødt, Arbeiderpartiet, SV og MDG gikk sammen imot forslaget, og fikk flertall. De fjerner også forslaget om kutt av psykologstilling i skolehelsetjenesten og på styrer i bydelens barnehager.

– Etter tilbakemelding fra de ansatte og tillitsvalgte har vi i bystyreutvalget bestemt å beholde bemanningen slik den er. Vi har hørt på dem, stolt på at behovet er der og følger opp, sier leder av Bjerke bydelsutvalg Lars Erik Fuglesang (Ap).

Mye lest: Renholder Grethe har Tourettes og ble sagt opp av ISS: – De ville ha meg ut fra dag én

Nattevaktene er lettet

Tillitsvalgt og nattevakt ved Bjerke omsorgsbolig Luis Sucari sier til Fagbladet at både han og kollegene er svært lettet over at de får beholde bemanningen slik den er.

– Heldigvis klarte vi å nå fram til politikerene, og fikk fram at forslaget om kutt var en feil avgjørelse, sier Sucari.

– Heldigvis klarte vi å nå fram til politikerene, og fikk fram at forslaget om kutt var en feil avgjørelse, sier Sucari.

Bjørn A. Grimstad

– Dette har vært en lang kamp. Vi er veldig lettet over at vi får fortsette å jobbe som vi gjør nå. Å fjerne en våken nattevakt ville gjort en vesentlig forskjell for både oss og beboerne som tar imot tjenestene våre, sier han.

Mye lest: Salim (47) lever et usynlig liv i Norge

– Jeg håper at bydelen ikke begynner å se på sparemuligheter i stillinger som våre igjen. Psykiatri er noe som burde forsterkes, ikke kuttes i. Vi må ha tilgjengelige tjenester, spesielt i disse koronatidene hvor mange føler seg ensomme og er ekstra sårbare.

Warning
Annonse
Annonse