JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Truse-trekk på arbeidsplass var ikke seksuell trakassering, ifølge Diskrimineringsnemnda

En ansatt som fikk blottet underlivet da en overordnet trakk ned boksershortsen hans, ble ikke utsatt for seksuell trakassering, ifølge Diskrimineringsnemnda.
illustrasjon

illustrasjon

Colourbox

Det var da mannen skulle bytte til arbeidsklær i bedriftens garderobe at en overordnede kom bakfra og dro ned boksershortsen hans. Det er uenighet om hvor langt ned shortsen ble trukket, men nemnda legger til grunn at mannens «underliv og bakende ble eksponert», ifølge Klassekampen.

Den ansatte opplevde situasjonen som krenkende og ydmykende, og ble sykmeldt i to uker. Han klaget saken innfor Diskrimineringsnemnda og krevde 30.000 kroner i oppreisning.

Den overordnede var på sin side raskt ute og beklaget hendelsen, noe nemnda vektlegger i sin avgjørelse om ikke å gi den ansatte medhold. Nemnda finner flere omstendigheter som bidrar i den ansattes disfavør og konkluderer med at «selv om handlingen var uakseptabel, er likevel nemndas vurdering at de nevnte momentene bidrar til å tone ned handlingens ellers grove karakter».

Avgjørelsen er historisk. Det er den første nemnda avsier i denne type saker etter at den ved nyttår i fjor fikk ansvaret også for saker som omhandler seksuell trakassering.

Kvinneleg mekanikar fekk to kundar dømt for tafsing, kiling og klaps: – Dommen har sett ein standard

Warning
Annonse
Annonse