JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politiet tar lappen fra sjåfører som kjører for Uber

Uber-sjåfører i Oslo risikerer førerkortet

Oslo-politiet tar nå lappen fra Uber-sjåfører og truer med å inndra inntekter som straffbart utbytte.
Uber

Uber

Ole Palmstrøm

Det siste året har politiet avskiltet bilene til sjåfører som tas for å kjøre for drosje-apper som Haxi og Uber i Norge. Nå er reaksjonen trappet opp til førerkortbeslag, skriver Filter Nyheter.

I en epost til sine norske sjåfører skrev Uber forrige tirsdag at de «er blitt gjort oppmerksomme på enkelte tilfeller der politiet har beslaglagt partnersjåførers førerkort».

Følg Transportarbeideren på Facebook

Flere har mistet lappen

Påtaleavsnittet ved Seksjon for Trafikk- og sjøtjeneste i Oslo bekrefter at enkelte sjåfører har mistet førerkortet.

– Den som driver persontransport mot betaling uten løyve kan ilegges forelegg for dette, og risikerer at førerkortet inndras og at det nedlegges bruksforbud på bil. Det gjelder også i tilfeller der oppdragene er formidlet ved hjelp av internett og applikasjon, sier politiinspektør Ole Rasmus Knudsen i Oslo politidistrikt.

Så mye lønnsøkning har transportarbeiderne fått i år

«Innenfor norsk lov»

Uber sier i en kommentar at det bare er noen få som har mistet førerkortet.

– I de aller fleste sakene har ikke midlertidig inndragelse av førerkort vært et tema, så dette er noe som kun har skjedd unntaksvis, skriver selskapet i en epost til nettavisen.

Uber mener de i dag opererer innenfor rammene av norsk lov.

– Hver uke gjennomføres det hundrevis av turer gjennom UberPOP hvor partnersjåføren tar med seg passasjerer som skal samme vei, skriver selskapet.

Lars Johnny havnet i pensjonsfella. Nå får han ikke AFP

Annonse
Annonse