JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hjemmekontor:

Vi jobber 42 minutter mer i uken på hjemmekontor

Mye av tiden vi sparer på pendling, brukes til mer jobbing. De som har hjemmekontor, jobber 42 minutter mer hver uke, viser en ny undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: Leif Martin Kirknes

En tredel av norske arbeidstakere har fortsatt mye hjemmekontor på grunn av koronasituasjonen. De sparer i gjennomsnitt tre og en halv time i uken på å jobbe hjemme i stedet for å reise til kontoret, skriver Dagens Perspektiv.

De viser til en ny undersøkelse fra analysebyrået Kantar og HR Norge.

I undersøkelsen svarer arbeidstakerne på hva de bruker den frigjorte tiden til. En femdel av tiden brukes til å jobbe mer. Det gir 42 minutter mer arbeid per uke.

Hjemmekontor: Her er fem tips til deg som jobber hjemmefra

Rundt 9 prosent av tiden går til faglig egenutvikling. Resten av tiden bruker folk blant annet til å sove lenger, til egne fritidsaktiviteter, huslige sysler og til familien.

– Dette er en pluss-pluss-situasjon. Mye av tiden får arbeidstakerne selv, og så kommer en ekstra innsats for jobben på toppen. Regnet om til kroner og øre tilsvarer det om lag 7,5 milliarder i ekstra verdi for virksomheten, sier daglig leder Even Bolstad i HR Norge til Dagens Perspektiv.

I undersøkelsen er det ikke spurt om hvorvidt arbeidstakerne har fått betalt for de ekstra timene de har brukt på jobben.

Slik tilrettelegger arbeidsgiverne for hjemmekontor

– Det er bra hvis produktiviteten øker, men hvis arbeidsinnsatsen økes på varig basis, må arbeidsgiverne og arbeidstakerne bli enige om hvordan gevinsten av det skal fordeles. Det er grenser for hvor lenge man kan kalle det en dugnad, sier leder i Akademikerne Kari Sollien.

Warning
Annonse
Annonse