JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Luftfart

Widerøe-pilot om Norwegian-kjøp: – Forventer at den gode kulturen videreføres

Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund er positiv, men også avventende til de nye eierne.
Norsk Flygerforbund organiserer piloter i alle norske flyselskap. Aleksander Wasland leder forbundet og jobber selv som pilot i Widerøe.

Norsk Flygerforbund organiserer piloter i alle norske flyselskap. Aleksander Wasland leder forbundet og jobber selv som pilot i Widerøe.

Sissel M. Rasmussen

nina.hanssen@lomedia.no

– Nyheten om oppkjøpet fikk jeg fra mine lokale tillitsvalgte klokken 08.15 i dag. Nå koker det her. Vi er positivt avventende, sier Wasland etter pressekonferansen om oppkjøpet.

Norwegian har inngått en avtale om oppkjøp av Widerøe som ble varslet på børsen i torsdag morgen, men samtidig skal Konkurransetilsynet også ha et ord med i laget før det blir en virkelighet.

– Et solid norsk flyselskap

På en pressekonferanse i morges sa konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian at denne avtalen vil gi kundene et bedre rutetilbud, flere valgmuligheter og bidra til å sikre norske arbeidsplasser.

Han kalte det en milepæl i norsk luftfartshistorie.

Aleksander Wasland jobber vanligvis som pilot i Widerøe, men han er også forbundsleder i Norsk Flygerforbund, som er pilotenes fagforbund i LO.

– Widerøe drives godt og er et attraktivt oppkjøpsobjekt. Det er en fjær i hatten. Det er mange aktører på eiersiden i flybransjen, så at det er et solid norsk flyselskap som kjøper og ikke et utenlandsk er vi glade for, fortsetter Wasland.

– Jeg hører lederne sier at driften skal fortsette som før. Selvsagt er vi spente, men forventer at den gode kulturen i Widerøe videreføres og kanskje forsterkes i det nye selskapet, sier han.

Kommentar: Norwegian og Widerøe utfyller hverandre

Vil ikke spekulere

Wasland har flere ganger trukket fram åpenhetskulturen i Widerøe, der de ansatte har ryddige arbeidsforhold og partssamarbeidet er sterkt.

Dette håper han Norwegian nå viderefører. Hans forbund organiserer de fleste Widerøe-pilotene.

– Jeg ønsker ikke kommentere forskjellene mellom de to kulturene, men vi i forbundet er positivt avventende.

Hva det vil bety for andre aktører som SAS og Norse vil han heller ikke spekulere i.

– Vi samarbeider godt i norsk luftfart og det skal vi fortsette med, sier forbundslederen før han løper videre på pressemøter.

Pilotene frykter for flysikkerheten i sommer: – Krigen om billig-billetter kan i verste fall bli fatal

– Vi får avvente og se

Forbundsleder i Kabinansattes forbund, Elin Roverudseter, ble ikke overrasket.

De har ikke medlemmer fra Widerøe – bare noen få direktemedlemmer fra Norwegian, men hun har også forventninger.

– Jeg forventer at det blir en redelig prosess hvor de ansatte blir ivaretatt på best mulig måte, at den gode kulturen Widerøe har med anstendige arbeidsvilkår ikke blir berørt, nå som de innlemmes i et selskap som historisk sett har markedsført seg som low cost. Vi får avvente og se, sier Roverudseter.

I slutten av mai: Norwegian-topper får beholde bonusen

Warning
Annonse
Annonse