JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

YS Stat godkjenner lønnsoppgjøret i staten

YS Stats hovedstyre ga mandag et endelig ja til statens siste tilbud i forbindelse med årets hovedtariffoppgjør i staten.
Uravstemningen i YS Stat ga et rungende ja til resultatet av tarifforhandlingene med staten. (Arkivfoto).

Uravstemningen i YS Stat ga et rungende ja til resultatet av tarifforhandlingene med staten. (Arkivfoto).

Fredrik Varfjell / NTB

YS Stat arrangerte en uravstemning, men da det ikke ble avgitt nok stemmer til at denne ble bindende, ble den ansett som rådgivende for YS Stats hovedstyre, som tok stilling til saken mandag.

Uravstemningen viste et klart ja-flertall, med rundt to tredeler ja-stemmer, ifølge fagforbundet.

Aktuelt: LO Stat velger bort streikevåpenet – det blir ikke storstreik i staten

Leder Jens B Jahren i YS Stat sier han er godt fornøyd med at en tariffavtale med staten omsider er på plass.

– Vi har fått gjennomslag for mange av våre krav og mener at dette bør være et godt grunnlag for videre arbeid med én tariffavtale i staten, sier Jahren.

– Jeg er glad for at vi og YS Stat har en endelig og bindende avtale i årets lønnsoppgjør. Jeg vil berømme YS Stat for å ta ansvar og vise god forhandlingsvilje, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) i en pressemelding.

Warning
Annonse
Annonse