JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Status i arbeidslivet

– Julebordet fikk meg til å føle at jeg ikke var verdt noe, sier innleide Seweryn

Som innleid arbeidskraft føler polske Seweryn at han er blant de minst anerkjente arbeidstakerne i Norge. Julebordet arbeidsgiveren arrangerte, bekreftet bare følelsen av å kjenne seg verdiløs, forteller han.
Seweryn Dumanski tror julebordet kan si mye om klasseforskjeller i samfunnet.

Seweryn Dumanski tror julebordet kan si mye om klasseforskjeller i samfunnet.

Tormod Ytrehus

podkast@lomedia.no

Kan julebordet si noe om din status i arbeidslivet?

Ja, mener polske Seweryn Dumanski.

– Julebordet fikk meg til å føle meg som dritt, og at jeg ikke var verdt noen ting.

Dumanski jobber som forskalingssnekker for bemanningsbyrået Workgroup, som for to år sida arrangerte julebord for sine ansatte.

– Vi var i kantina. Vi fikk servert mat fra papptallerkner. Det var en gryterett, men det var ikke nok mat til alle, forteller Dumanski.

– Det var heller ikke noe drikke der, foruten et par bokser med øl til hver. Bordet var pynta med noen mandariner, utdyper han i podkasten Rørsla.

Dekkes bordet med plast eller porselen på ditt julebord? Betaler du selv, eller får du alt påspandert?

Rørsla julebord

– Jeg har jo hørt historiene om norske julebord og hvordan de pleier å være, sier Dumanski, som har jobba i Norge siden 2000.

De siste ti åra har han jobba for bemanningsbyrået og mener selv at han som innleid arbeidskraft er blant de arbeidstakerne med lavest status i samfunnet.

– Vi er under det nederste nivået når det kommer til klasser. For vi er som verktøy du kan leie - effektive og billige.

Han mener at julebordet han var på, gjenspeiler det synet.

Rørsla har vært i kontakt med bemanningsbyåret som Seweryn jobber i. Workshop ønsker ikke å kommentere det han forteller.

Mye delt: Flere blir seksuelt trakassert på julebord. Dette gjør du hvis det skjer

Warning
Annonse
Annonse