JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet Finans og teknologi:

Jannicke Skaanes fikk plass i DNB-styret

For første gang har Fagforbundet Finans og teknologi fått en av ansattplassene i konsernstyret hos DNB Bank ASA.
MER INNFLYTELSE: Leder Jannicke Skaanes i Fagforbundet Finans og teknologi er valgt inn i DNBs konsernstyre. – Dette sikrer oss mer innflytelse og påvirkningskraft, sier hun.

MER INNFLYTELSE: Leder Jannicke Skaanes i Fagforbundet Finans og teknologi er valgt inn i DNBs konsernstyre. – Dette sikrer oss mer innflytelse og påvirkningskraft, sier hun.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

– Dette er historisk. Det sikrer mer mangfold i styret og jeg vil fronte LOs verdier der, sier Jannicke Skaanes.

Jannicke Skaanes er leder for Fagforbundet Finans og teknologi, som er en del av Fagforbundet Post og finans. Hun sier de har benyttet styrevalget til profilering av forbundet og dets satsingsområder, og at de er svært fornøyde med valget.

Dette er første gang Fagforbundet Finans og teknologi har fått en av ansattplassene i konsernstyret hos DNB Bank ASA.

– Tidligere har Finansforbundet pleid å ta alle ansattrepresentantene, men vi fikk økt tilslutning nå, sier Skaanes til Posthornet.

Fagforbundet Finans og Teknologi samarbeidet med NITO, Tekna og Econa om en felles liste. Det ga uttelling. Med over 33 prosent av stemmene, sikret man seg plass i konsernstyret.

– Vi håpet på styreplass denne gangen, og jobbet målrettet for det. Det lyktes, og vi er veldig fornøyde, sier tillitsvalgt Morten Bakkelund.

Fagforeningsleder Jannicke Skaanes toppet lista, og går inn i konsernstyret den kommende perioden. Hun er svært takknemlig for tilliten.

– Vi fikk faktisk flere stemmer enn vi har medlemmer til sammen, og er glad så mange støttet oss og det vi står for. Resultatet viser at vi lyktes med å profilere oss og vise ansatte at det fins flere fagforeninger i DNB som ivaretar dem. Dette er utrolig motiverende for oss som forening og styrker oss i arbeidet videre, hvor vi ønsker å rekruttere inn flere, sier Jannicke Skaanes.

Leder Gerd Øiahals sier valgdeltakelsen og resultatet viser viktigheten av å mobilisere og bruke stemmeretten.

– Våre tillitsvalgte i finanssektoren har gjort en veldig god jobb, og resultatet sikrer oss mer innflytelse enn tidligere, til det beste for medlemmene. Denne milepælen viser også hvor viktig det er at medlemmene deltar i styrevalgene, sier Øiahals.

– Styrerepresentasjon er viktig. Vi vurderer nå å be om ansattrepresentanter i styrene hos datterselskaper hvor vi per nå ikke har det - nærmere bestemt i Bring Express, Bring Home Delivery samt Bring Courier & Express, tilføyer Øiahals.

Lønnsoppgjøret 2022: Her er den nye lønna for finansansatte

Dette er utrolig motiverende for oss som forening og styrker oss i arbeidet videre.

Jannicke Skaanes

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse