JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Postansatte fortjener 50.000 kroner i tillegg, mener postbud Arnfinn: – Vi er underbetalte slitere

Etter nok et rekordår for Posten, krever postbud Arnfinn Fiske et tillegg som monner for postfolket i årets lønnsoppgjør.
FORVENTNINGER: Postbud Arnfinn Fiske mener de postansatte har blitt aktuerutseilt lønnsmessig de senere år.

FORVENTNINGER: Postbud Arnfinn Fiske mener de postansatte har blitt aktuerutseilt lønnsmessig de senere år.

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Fredag presenterte Posten Norge foreløpig årsregnskap for 2021, tall som tydeliggjør nok en gang at Posten har gått så det suser under pandemien. Aldri før har postfolket levert så mange pakker som i fjor.

Konsernsjef Tone Wille slår fast at pandemien har vist hvor viktig vareleveranser er for et velfungerende samfunn.

Med et justert driftsresultat på over 1,5 milliarder, er rekorden fra 2020 slått med drøyt 100 millioner kroner. Omsetningen vokste til 24,7 milliarder kroner, en økning på 720 millioner sammenliknet med 2020. Driftsmarginen er også styrket. De ansatte kan med rette hevde at lønnsevnen er til stede.

Fredag kom også rapporten fra Teknisk beregningsutvalg (TBU) som viser lønnsutviklingen i 2021.

Føles urettferdig

I Trøndelag er mener postbud Arnfinn Fiske at det er på høy tid med et tillegg som monner. Han viser til at oppgjøret i Postens forrige rekordår, i 2020, ble skuffende dårlig, og at 2021-tillegget heller ikke innfridde.

– Vi er underbetalte slitere som står på i en tjeneste som er samfunnskritisk viktig for at hjulene skal gå rundt i AS Norge. Mens mye har vært stengt ned, har vi postfolk stilt opp. Konsernet går så det suser, og presenterer rekordtall. Samtidig har vi blitt hengende etter lønnsmessig. Det skurrer kraftig, sier Fiske.

Han mener etterslepet fra 2020 må tas igjen i form av et kraftig tillegg i år.

– Konsumprisindeksen har økt, dette må vi også kompenseres for. På toppen av dette bør vi få et tillegg som reflekterer galopperende prisstigning på varer og tjenester. Det er ingen rettferdighet i at oljearbeidere tjener opp mot tre ganger så mye som oss, sier Stjørdals-postmannen.

– Vi fortjener og bør få et lønnstillegg på opp mot 50.000 kroner i år, konkluderer Arnfinn Fiske.

Han mener at alle ansatte i konsernet bør få et likt kronetillegg, da det vil styrke lavlønnsprofilen og utligne lønnsforskjeller.

Dersom de ikke får et tillegg som monner nå, etter to år med ekstraordinær innsats fra ansatte og rekordoverskudd for Posten, viser det at frontfagsmodellen hindrer en anstendig lønnsutvikling for lavtlønte, mener Fiske.

Aktuelt: Ansatte i bank og butikk ble lønnsvinnere i fjor. Sjekk din bransje

Ikke overraskende

Leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans er ikke overrasket over at det er forventninger foran årets oppgjør, og at de forsterkes som følge av TBU-rapporten.

– Vi har registrert at TBU har lagt fram sine tall i dag. Dette, sammen med at Posten Norge kan vise til svært gode resultater de siste årene, skaper selvfølgelig forventninger til vårens oppgjør.

– Vårt hovedkrav er økt kjøpekraft for våre medlemmer. I tillegg så har vi nå debattheftene ute hvor vi ber våre medlemmer om innspill til hvilke krav de mener skal stille til vårens oppgjør, sier Øiahals. 

Aktuelt: Hva er gjennomsnittslønna i ditt yrke?

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse