JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krigen i Ukraina

Har du spørsmål om familie og venner på flukt fra Ukraina? Her kan du få svar fra advokat

Forsikringsselskapet HELP har startet en gratis informasjonstelefon som er åpen for alle.
INFORMASJONSTELEFON: Det økende informasjonsbehovet i forbindelse med krigen i Ukraina er bakgrunnen for at HELP startet informasjonstelefonen, forklarer kommunikasjonsdirektør Dag Are Børresen.

INFORMASJONSTELEFON: Det økende informasjonsbehovet i forbindelse med krigen i Ukraina er bakgrunnen for at HELP startet informasjonstelefonen, forklarer kommunikasjonsdirektør Dag Are Børresen.

HELP

aurora@lomedia.no

Forsikringsselskapet HELP har åpnet en gratis informasjonstelefon der deres advokater svarer på spørsmål knyttet til situasjonen i Ukraina.

Mange LO-medlemmer har advokatforsikring fra HELP gjennom LOfavør. Nylig begynte forsikringsselskapet å få henvendelser fra medlemmer som lurte på om deres advokater kunne hjelpe dem med Ukraina-spørsmål.

Det økende informasjonsbehovet var bakgrunnen for at de startet informasjonstelefonen, forklarer kommunikasjonsdirektør Dag Are Børresen i HELP.

– Vi startet tjenesten torsdag i forrige uke, og de henvendelsene vi har fått til nå, har typisk vært fra LO-medlemmer med slektninger eller venner på flukt fra krigen, sier han til FriFagbevegelse.

Markering for Ukraina tirsdag: – Dette er på mange måter vår krig og, sier LOs Liv Tørres

Vil dele kompetansen

Børresen understreker at advokatene deres svarer på spørsmål fra alle som ringer, ikke bare de som har advokatforsikring.

– HELP har flere advokater som har lang erfaring med utlendingsrett. Og i denne situasjonen ønsker vi å dele den kompetansen med dem som trenger det, sier han.  

Advokatene kan svare på mye, men ikke alt, forklarer han.  

– Folk får prøve oss, og kan vi ikke svare selv, vet vi gjerne hvor de bør henvende seg for å få svar. Det er mye god informasjon å få hos Utlendingsdirektoratet (UDI) også. Vår informasjonstelefon i kombinasjon med UDI håper jeg kan gi de fleste svar på det de lurer på.  

Den siste henvendelsen de har fått var fra en person som har familie sør i Ukraina, i en del som er okkupert, forklarer Børresen. 

– Hun lurte på hva hun kan få hjelp til hvis hun ønsker å få familien på flukt inn til Norge.

 – Vi fikk også spørsmål fra noen som hadde en gravid slektning i Ukraina, som lurte på om hun har rett på helsehjelp i forbindelse med graviditeten, når hun kommer til Norge. Og svaret på det er at ja, det har hun krav på.  

Mye delt: Tetiana tok med barna og flyktet fra Ukraina. Hun vet ikke når de får se faren sin igjen

Så lenge det er nødvendig

Fordi tjenesten er helt ny, har de ikke fått så mange henvendelser ennå.  

– Men dessverre ser det ikke ut som denne konflikten løses med det første, og vi vil opprettholde dette tilbudet så lenge det er nødvendig. Dette er en liten dråpe i havet, men vi håper at vi kan være til hjelp for noen.  

Har du spørsmål om familie/venner på flukt fra Ukraina? Lurer du på hvilke rettigheter og muligheter de har til å få hjelp i Norge?  

Informasjonstelefonen for Ukraina-spørsmål har telefonnummer 21 89 73 93 og er åpen mellom 8.30-16.30. 

Warning
Annonse

Flere saker

Annonse