JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

USA

Mercedes-arbeidere stemte nei til fagorganisering

Et flertall av arbeiderne på Mercedes-fabrikken i Alabama stemte nei til å bli fagorganisert.
Illustrasjonsfoto fra Mercedes-fabrikken i Tuscaloosa. Den ansatte på bildet har ingen forbindelse med det artikkelen handler om.

Illustrasjonsfoto fra Mercedes-fabrikken i Tuscaloosa. Den ansatte på bildet har ingen forbindelse med det artikkelen handler om.

Mercedes-Benz Group

frode@lomedia.no

Et flertall av arbeiderne ved Mercedes-fabrikken i Alabama i USA stemte nei til å bli med i Bilarbeidernes fagforbund (UAW).

Bilarbeidernes forbund opplever derfor et tilbakeslag i arbeidet med å organisere og kreve tariffavtaler ved bilfabrikker i sørstatene i USA.

56 prosent stemte mot å bli organisert.

44 prosent stemte for å bli organisert.

For en måned siden stemte et flertall ved Volkswagen-fabrikken i Tennessee ja til å bli organisert i UAW.

Vanskelig i sørstatene

Andelen arbeidere som er organisert er lavere i de sørlige delstatene i USA enn i stater som ligger i nord eller på øst- og vestkysten.

California, New York og Hawaii er blant delstatene med høyest organisasjonsgrad – over 20 prosent av arbeiderne er medlem i et fagforbund.

I motsatt ende av skalaen er blant andre Florida og Texas, der under fem prosent er organisert.

Skal granske Mercedes

Bilarbeiderforbundet UAW hevder at tyske myndigheter nå skal granske Mercedes for å se om selskapet har drevet ulovlig fagforeningsknusing i forkant av avstemningen.

Warning
Annonse
Annonse