JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO er svært synlig på Bluesfestivalen

Bedre reklame enn den LO får på Notodden Bluesfestival, får de neppe noe annet sted. Ikke en gang på Youngstorget i Oslo, er folk så positive som her.
PÅ STAND: Mikael Persson i ivrig samtale med Brita Reime som er medlem av Fagforbundet i Asker.

PÅ STAND: Mikael Persson i ivrig samtale med Brita Reime som er medlem av Fagforbundet i Asker.

Jan-Erik Østlie

jan.erik@lomedia.no

Uten LO stopper kanskje ikke Notodden Bluesfestival, men LO er ikke bare en viktig økonomisk bidrags- og samarbeidspartner. Landsorganisasjonen har samlet 55 tillitsvalgte fra 14 LO-forbund som står på stand like ved Hovigs Hangar – der de største konsertene foregår.

Se våre bilder fra åpningen av festivalen, der LO-lederen bidro på slagverk.

Stå på!

Og på LO-frokosten fredag morgen, som arrangeres ved LOs egen scene Barrikaden på Teledølen, dukker også trommeslager og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen opp. Han bruker ikke bare anledning til å minne om at landet bør få en ny regjering, men priser også alle de entusiastiske LO-tillitsvalgte som gjør en fremragende dugnadsjobb på Notodden Bluesfestival.

– Stå på videre, sier Gabrielsen. Og mener nok – om vi kjenner ham rett – både på festivalen og i valgkampen.

LO-FROKOST: På LOs egen frokost oppildner LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sine tillitsvalgte og andre medlemmer til å stå på i kampen for en ny regjering.

LO-FROKOST: På LOs egen frokost oppildner LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sine tillitsvalgte og andre medlemmer til å stå på i kampen for en ny regjering.

Jan-Erik Østlie

Alt for LO

En av de 55 som stiller på to ganger fire timers vakter ved LOs stand er Mikael Persson. Ikke bare kommer han fra Sverige og bærer klengenavnet Peps, han er også kasserer i NNN avdeling Oslo og Akershus, medlem av arbeidsutvalget samme sted og nestleder i NNN-klubben på TINE Kalbakken i Oslo.

Det er tredje gangen Peps er på bluesfestivalen. Og han stortrives.

– Men her representerer vi ikke våre egne forbund, her representerer vi LO. Dette er en god måte å nå fram til folk på, dette skulle vi gjøre mer av, sier han.

Les også: Knut Reiersrud inntar Sliperihallen på lerretet

Vi bryr oss

For på Bluesfestivalen er folk glade og positive. De veit at LO er en viktig samarbeidspartner. De fleste vi møter på standen er nok LO-medlemmer, men at vi står her, forsterker LOs omdømme som jo allerede er positivt her i Notodden – denne stolte arbeider- og industribyen. Derfor er det helt riktig av oss å være her. Ikke minst for å vise at vi bryr oss, sier Peps. Som legger til at de som er negative til fagbevegelsen, er det av uforstand.

– Dette er jo enkelt. Hvis arbeidstakernes lønninger daler, rakner alt. Også arbeidsgivernes salg og produksjon. Det skjønner de fleste, sier han.

Må ikke være bluesfan

De forbund eller avdelinger som støtter festivalen økonomisk, får tilbud om å delta i LOs opplegg. NNNs Oslo og Akershusavdeling, som har støttet festivalen med 5000 kroner, har tre representanter på Notodden. Foruten Peps Svein Ove Bøye og Cato Kristiansen – også de fra NNN avdeling Oslo og Akershus. Peps syns at interessen fra andre NNN-avdelinger godt kunne vært større. Også fra de forbund som ikke har folk på festivalen.

– Jeg trodde nok i begynnelsen at interessen i mitt eget forbund og i egen avdeling skulle vært større. Du får jo god tid til å oppleve festivalen også. Og får gratis festivalpass til en verdi av om lag totusen kroner. Men folk er så fullbooket i vår tid. Og det er jo ferietid i Norge i begynnelsen av august. Det påvirker så klart deltakelsen.

– Kanskje de ikke er interesserte i blues?

– Du trenger ikke være noe blodfan sjøl om mange som er her er veldig glade i blues. Dette er et arrangement som tilbyr mye fint sosialt samvær også. Det er svært gledelig at LO-lederen deltok på festivalen i år – det tror jeg folk legger merke til og opplever som noe positivt. Langt utenfor våre egne rekker, sier Mikael Persson.

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse