JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte i Oslo fengsel sørger over arbeidsplassene sine

120 ansatte kan rammes dersom avdeling A i Oslo fengsel legges ned.
AVDELING A: – Det var en dyster stemning i Oslo fengsel i går da statsbudsjettet ble offentliggjort, sier fengselsbetjent Farukh Qureshi.

AVDELING A: – Det var en dyster stemning i Oslo fengsel i går da statsbudsjettet ble offentliggjort, sier fengselsbetjent Farukh Qureshi.

Anette Karlsen

katharina@lomedia.no

– 7. oktober var en trist dag på Oslo fengsel. Det var mange triste mennesker på jobb, sier Farukh Qureshi, fengselsbetjent og tillitsvalgt i Oslo fengsel.

Regjeringen mener det koster for mye å pusse opp avdeling A, også kalt Botsen, og foreslår å legge ned 172 plasser i årets statsbudsjett.

Har allerede startet omstillingen

Mange ansatte har jobbet på avdelingen i en mannsalder.

– Det er fortsatt ferskt og usikkert. Foreløpig er det uvisst hva som skjer med oss ansatte. Men vi har allerede startet en omstillingsprosess.

Qureshi vil gjerne skryte av ledelsen i Oslo fengsel.

– De var kjapt ute med informasjon. Ledelsen gikk rundt og snakket med ansatte etter at informasjon ble offentlig.

Beskjeden om nedleggelse kom som et sjokk

NFF-magasinet har tidligere skrevet om dårlig inneklima og sopp. De ansatte visste at avdelingen måtte rehabiliteres, men beskjeden om nedleggelsen kom likevel som et sjokk.

– At avdelingen skulle lukkes permanent, kom som et lyn fra klar himmel. Vi trodde den skulle stenges en periode for oppussing.

Tillitsvalgte kjemper videre

Nedleggelsen er regjeringens forslag. Den trenger flertall for å få det gjennom.

– Vi vil selvfølgelig kjempe videre. Vi har vært i kontakt med Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet for å avklare om det er håp noen steder. Vi ønsker raskest mulig å avklare dette, sier Qureshi.

Regjeringen kaster penger ut av vinduet

I justisministerens informasjonsvideo viser Anders Anundsen stolt fram en tidligere fritidsavdeling som ble omgjort til en celleavdeling. Qureshi synes det er rart at regjeringen har brukt millioner på å pusse opp for deretter å stenge hele avdeling A.

– Det er som å kaste penger ut av vinduet.

Les alt om statsbudsjettet her.

Annonse
Annonse