JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsledigheten øker mest for de over 60 år

Arbeidsledigheten blant de over 60 år har økt med nesten 30 prosent siden 2014, viser nye tall.

COLOURBOX (Illustrasjonsfoto)

Veksten i arbeidsledigheten blant unge i samme periode er på under fem prosent, skriver Senter for seniorpolitikk.

En ny rapport utarbeidet for Senter for Seniorpolitikk viser at dersom personer i alderen 58-62 år reduserer sin arbeidsdeltakelse som følge av denne utviklingen, kan dette tilsvare 30.000 tapte årsverk og et verditap for samfunnet på 16 milliarder kroner.

Senter for seniorpolitikk advarer mot å bruke omstilling til å fase seniorene ut av arbeidslivet.

– Det vil bryte fullstendig med det politiske målet for pensjonsreformen, som er å sikre at folk står lengre i arbeid. Sluttpakker brukes gjerne for å få smidige nedbemanningsprosesser. For seniorer er det ofte vanskeligere enn de tror å få en ny jobb etter at de har tatt imot en sluttpakke. En sluttpakke kan for de eldste arbeidstakerne bety at de fases ut av arbeidslivet for tidlig, sier direktør Kari Østerud i Senter for Seniorpolitikk.

Annonse
Annonse