JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dette tjener NHO-toppene

Lavtlønnsproblematikken er viktig i årets lønnsoppgjør, men ikke når NHO-forhandlerne studerer sin egen lønnsslipp.
Kjersti Skogen Lund (NHO), Oluf Ulseth (Energi Norge), Gro Brækken  (Norsk olje og gass), Are Kjensli (NHO Logistikk og transport), Kristin Krohn Devold (NHO, Reiseliv), Stein Lier Hansen (Norsk Industri), Stig Morten Nilsen (Norsk bilbransjeforbund), Torbjørn Lothe (NHO Luftfart).

Kjersti Skogen Lund (NHO), Oluf Ulseth (Energi Norge), Gro Brækken (Norsk olje og gass), Are Kjensli (NHO Logistikk og transport), Kristin Krohn Devold (NHO, Reiseliv), Stein Lier Hansen (Norsk Industri), Stig Morten Nilsen (Norsk bilbransjeforbund), Torbjørn Lothe (NHO Luftfart).

Jøran Grønstad

torgny@lomedia.no

I dag starter lønnsoppgjøret, og et av de vanskeligste spørsmålene er lavlønnsproblematikken. Men blant forhandlerne er det ikke akkurat den problematikken som dominerende. De har et lønnsnivå som gjør at de klarer seg bra.

I dagens utgave av Dagens Næringsliv har de presentert lønnsnivået til toppen i fagbevegelsen. Men om det er ved en feil eller et bevisst valg, Dagens Næringsliv har ikke presentert lønnsnivået på arbeidsgiversiden.

Tre ganger til Skogen Lund

Denne skjevheten vil vi frifagbevegelse.no rette opp. På toppen av inntektsskalaen ligger NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Hun tjener i underkant av fem millioner kroner. Det er litt over tre ganger så mye som LO-leder Gerd Kristiansen, som har en inntekt i fjor på 1,6 millioner kroner.

Tallene er ikke helt sammenlignbare. Tallene som frifagbevegelse.no har klart å skaff fram er basert på ligningen for 2013. Det betyr at vi ikke har fått med oss Skogen Lunds lønnstillegg i 2013. Siden det er ligningstall er det også nettoinntekten, alle fradrag er dermed trukket fra.

Energisk fyr

Skogen Lunds bruttoinntekt for 2014 er derfor høyere.

Det er Energi Norges direktør Oluf Ulseth som ligger nest øverst på stigen med 2,7 millioner kroner i inntekt. En sentral mann i lønnsforhandlingene er Svein Oppegard. Han ligger på niende plass av NHO-toppene, men like fullt 300 000 kroner over Gerd Kristiansen.

Naturlig nok er Gro Brækken i Norsk Olje og gass, oljenæringas arbeidsgiverforening, også blant de best betalte. I 2013 hadde hun 2 350 000 kroner i nettoinntekt.

Her finner du artikkelen i Dagens Næringsliv

Annonse
Annonse