JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Formuesskatten

Erna Solberg er taus om hvilke tiltak Høyre har mot nullskattytere 

Formuesskatten fjernes ikke før metoder for å unngå nye nullskattytere er på plass, garanterer Erna Solberg (H). Men hvilke metoder vil hun ikke gå inn på. 
Statsminister Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg

Bjørn A. Grimstad

Finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen i regjeringens samarbeidsparti KrF vil vite mer om hvordan Høyre vil hindre at mange flere blir nullskattytere hvis løftet om å fjerne hele formuesskatten innfris.

– Vi imøteser informasjon om dette med stor interesse, sier han til VG torsdag.

– Vi har heller ikke fått noen informasjon om hvordan Høyre vil gjøre dette, legger Syversen til.

Disse ti grafene viser Forskjells-Norge

Skjevheter

Han fastholder samtidig at de borgerlige partiene på de siste fire årene har gjort flere grep for å rette opp skjevheter i formuesskatten og for i større grad å skjerme arbeidende kapital.

KrF-leder Knut Arild Hareide varslet i Arendal at partiet ikke vil støtte nye store skattelettelser i neste periode. Men statsministeren vil ikke være med på at hun nå blir utfordret av KrF i spørsmålet.

– De er fullstendig klar over at det tar tid før vi kommer dit at vi helt avskaffer formuesskatt på arbeidende kapital. Vi har tid til å finne gode løsninger på det, sier hun.

Tiltak

Også da skatt ble tema under Arendalsuken svarte Solberg at hun vil sette i verk tiltak som begrenser muligheten til at folk som faktisk har inntekt, skal kunne omorganisere inntekten til at de skal slippe å betale skatt. Hun gikk ikke inn på hvilke tiltak det kan bli snakk om.

Solberg har en rekke ganger sagt at hun ikke ønsker flere nullskattytere. Hun skrev i sin bok i 2011 at hun «ikke ville bli med i en regjering som aksepterer at folk kan bli nullskattytere».

Nullskattytere

Høyres finanspolitiske talsmann på Stortinget, Svein Flåtten, slår fast at hvis det blir «et problem med nullskattytere», vil han søke en «bred enighet om tiltak som sørger for at de som faktisk har inntekt, skal betale skatt».

– Det er ikke naturlig å spekulere om hvilke endringer som på det tidspunktet vil være aktuelle, sier han til NTB.

Høyre programfestet i vår at partiet vil «redusere og fase ut formuesskatten på arbeidende kapital for å styrke norsk eierskap til norske arbeidsplasser, samt øke bunnfradraget og på lengre sikt fjerne formueskatten».

Kommentar: Derfor er vi opptatt av forskjeller

Meningsmåling: Velgerne bekymrer seg over økte forskjeller

17 historier om ulikhet i Norge

Warning
Annonse
Annonse