JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sysselsetting

Færre nye jobber med dagens regjering

Dagens regjering har skapt færre jobber på tre år enn det årlig ble skapt under den rødgrønne regjeringen, viser nye tall fra SSB.
Finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

Berit Roald/SCANPIX

I løpet av de tre årene de borgerlige har styrt landet, har sysselsettingen økt med 14.366 i snitt hvert år. I de rødgrønne årene fra 2005 til 2013 økte den samme statistikken med i snitt 44.800 hvert år, ifølge oppdaterte tall fra SSBs nasjonalregnskap, melder NRK.

Disse 27 yrkene gikk ned i lønn i fjor

Tallene viser at 72 prosent av alle nye jobber kom i privat sektor i den rødgrønne perioden, mens tallet er 39 prosent etter at Høyre og Frp kom i regjering.

– Disse tallene avslører at Høyre og Frp har mislyktes fullstendig. Det har ikke blitt skapt nye jobber i privat sektor, vi har blitt mer oljeavhengige og den lille jobbveksten vi har sett, har vært i form av byråkrater, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Finansminister Siv Jensen (Frp) tror Arbeiderpartiet har glemt at oljeprisen var tre ganger så høy, og at de aller fleste jobbene som ble skapt under dem var oljerelaterte.

Tajik sier også at Ap gjentatte ganger har lagt fram målrettede forslag om å bruke kompetansen fra oljesektoren til å skape nye arbeidsplasser i andre sektorer – men at regjeringspartiene har stemt dette ned.

Siv Jensen sier sannheten er at regjeringen har satt inn en treffsikker tiltakspakke mot Sør- og Vestlandet som har fått folk i jobb.

– Hvis Nav tvinger oss til å selge huset, kommer det til å knuse denne familien

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse

Flere saker

Annonse