JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2017

LO øker pengestøtten til Arbeiderpartiets valgkamp

Ap får en kraftig økt bevilgning fra LO.
LO-ledelsen: Nestleder Hans Christian Gabrielsen, nestleder Tor Arne Solbakken og leder Gerd Kristiansen.

LO-ledelsen: Nestleder Hans Christian Gabrielsen, nestleder Tor Arne Solbakken og leder Gerd Kristiansen.

Sissel M. Rasmussen

frode@lomedia.no

Arbeiderpartiet får kraftig drahjelp fra LO under årets valgkamp. LO-sekretariatet foreslår å gi ti millioner kroner til partiet.

Før stortingsvalget i 2013 bevilget LO seks millioner kroner. Det betyr en kraftig økning – på fire millioner kroner, eller 66 prosent opp.

LO-ledelsens forslag skal opp på LO-kongressen andre uka i mai. Kongressen tar den endelige beslutningen om bevilgninger til partiene.

Øker til SV og Sp

LO-ledelsen innstiller på totalt 13 millioner kroner i partistøtte.

SV skal få to millioner kroner og Senterpartiet skal få én million kroner.

– LO ser det som sin oppgave å kjempe for en samfunnsutvikling som styrker fellesskapet, og for økonomisk og sosial trygghet og arbeid til alle. Derfor foreslår vi for kongressen å bevilge penger til de politiske partiene som står oss nærmest, sier LO-leder Gerd Kristiansen i en pressemelding.

I 2013 fikk Rødt for første gang partistøtte, mot LO-ledelsens forslag. Ledelsen forestår ikke støtte til Rødt på årets kongress.

Varmt forsvar for støtten

LO-leder Gerd Kristiansen gir en varm støtte til bevilgningen til Arbeiderpartiet og de to andre partiene.

– Norske arbeidstakere har nytt godt av det fagligpolitiske samarbeidet, og vi mener at landets fagorganiserte er best tjent med et nytt flertall, og en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet, sier LO-lederen i pressemeldingen.

Faglig-politisk samarbeid

LO-leder Kristiansen understreker at norsk arbeiderbevegelse i hele sin historie har bestått av en faglig og en politisk arm.

Hun påpeker at LO og Arbeiderpartiet er to selvstendige organisasjoner, men en del av den samme bevegelsen.

– I de landene der man har kuttet båndene mellom parti og fagbevegelse har vi sett at arbeidstakernes rettigheter har blitt dramatisk svekket, sier hun i pressemeldingen.

Høyre fikk mest i 2013

Før valget i 2013 fikk Høyre mest støtte fra eksterne givere, mens Arbeiderpartiet havnet på andreplass.

Høyre fikk støtte fra en rekke av Norges rikeste. En opptelling Frifagbevegelse den gang gjorde, viste at hver fjerde norske milliardær ga pengestøtte til Høyre.

Blant disse var Stein Erik Hagen, Christen Sveaas og Øystein Stray Spetalen.

Annonse
Annonse