JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-klubbene i Aker krever EØS-exit

På konsernkonferansen til LO-klubbene i Aker ASA nylig ble det enighet om å be LO-kongressen gå inn for et alternativ til EØS.

"Konsernkonferansen for LO-klubbene i Aker ASA oppfordrer delegatene på årets LO-kongress til å stemme for at LO skal arbeide aktivt for alternativ til EØS-avtalen", heter det i den enstemmige uttalelsen, skriver Klassekampen.

– Vi oppfordrer ikke bare våre delegater, men alle delegater på LO-kongressen til å stemme for en endring, slik at LO må jobbe for et alternativ til EØS, sier Atle Teigland, konserntillitsvalgt i Aker Solutions og medlem av El og IT-forbundet.

– Det er helt åpenbart at det er en stigende EØS-skepsis, sier Atle Tranøy, konserntillitsvalgt fra Aker ASA i Fellesforbundet.

Samlet representerer de til sammen 57 tillitsvalgte i LO-klubbene i Aker ASA 4.500 LO-medlemmer i Aker Solutions, Kværner, Aker BP og Akastor. Medlemmene kommer fra LO-forbundene Fellesforbundet, El- og IT-forbundet, Industri Energi, FLT og Handel og Kontor.

Det er ventet at EØS-spørsmålet vil skape stor splid og debatt når LO samles til kongress i mai. En spørreundersøkelse Opinion nylig utførte blant LO-medlemmer, viste at 63 prosent vil beholde avtalen, 27 prosent vil si den opp, mens 10 prosent ikke vet, ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

(©NTB)

Renholder Inger Synnøve ble fratatt pensjon på 1,3 millioner kroner

Annonse

Flere saker

Annonse