JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Måling: – Regjeringen har brutt hvert femte løfte

Solberg-regjeringen har gjennomført 57 prosent av løftene den ga i 2013. Men 21 prosent av løftene er brutt eller ikke fulgt opp, viser ny undersøkelse.
Finansminister Siv Jensen.

Finansminister Siv Jensen.

Ole palmstrøm

– Mange av løftene har de ikke fått til. Men regjeringen skal ha kudos for at de har fått gjennomført mye. Det er tross alt en mindretallsregjering, sier Tiina Ruohonen til NRK.

Hun leder den uavhengige organisasjonen «Holder de ord» som står bak undersøkelsen. Den har gått gjennom 776 løfter som regjeringen ga i Sundvolden-erklæringen i 2013.

Disse 27 yrkene gikk ned i lønn i fjor

– Mange av løftene er blitt nedstemt i Stortinget, men samtidig har regjeringen kommet med løfter som de ikke har prioritert å følge opp, ifølge Ruohonen.

Organisasjonen har gått gjennom løftene uten å klassifisere dem etter graden av viktighet. Det er flest løftebrudd innen landbruk. 35 prosent av disse løftene er ikke gjennomført, ifølge undersøkelsen.

Helse- og omsorgsdepartementet er neste på listen med flest brutte løfter, med en andel på 29 prosent. Listen over løfter som ikke er innfridd, fortsetter i alle departementer og er lavest i Utenriksdepartementet.

Ut fra undersøkelsen er 14 prosent av løftene delvis holdt, mens 8 prosent av dem ikke kan etterprøves.

(©NTB)

• Følg oss på Facebook

Annonse
Annonse