JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Handel og Kontor med ny app

Med denne app-en finner du butikker med tariffavtale

Vil du handle i butikker som har tariffavtale? HK har laget en app som gir deg oversikten.
RØDE PRIKKER: På appen kan du finne butikker i med tariffavtaler.

RØDE PRIKKER: På appen kan du finne butikker i med tariffavtaler.

Martin Guttormsen Slørdal

lene.svenning@lomedia.no

Vi står i Torggata midt i Oslo. Handel og Kontors nestleder Bjørn Mietinen demonstrerer ivrig forbundets nye app på telefonen sin. Appen «Ordna forhold» finner butikker med tariffavtale i nærheten av der du befinner deg til enhver tid. Mietinens mobiltelefonen viser at HK har tariffavtale med flere butikker bare i denne gata. Både klesbutikker, kosmetikkutsalg og et bakeri dukker opp på kartet.

Du kan laste ned appen i både Google Play og App Store.

Bevisste forbrukere

HK har fått mange forespørsler om å lage en oversikt over hvilke butikker de har tariffavtale med, forteller Mietinen, og i forbundet har de lenge syslet med tanken. Fart på planene ble det under konflikten med Expert i vår, da elektronikkjeden måtte trues med streik for å skrive under tariffavtaler med HK.

Expert måtte gi seg. Butikkene får tariffavtale

– Da var det mange som etterlyste elektrobutikker med tariffavtale som de kunne handle i. Forbrukerne er bevisste, mange vil handle i butikker med ordnede forhold. Det er denne appen et svar på. Nå får forbrukerne en oppdatert oversikt over alle butikker i Norge med ordna forhold, sier Mietinen fornøyd.

TARIFFAVTALE GO: Jeg håper folk ser seg for i trafikken når de bruker appen vår, flirer HK-nestleder Bjørn Mietinen.

TARIFFAVTALE GO: Jeg håper folk ser seg for i trafikken når de bruker appen vår, flirer HK-nestleder Bjørn Mietinen.

Martin Guttormsen Slørdal

Seriøse bedrifter

Om lag 2.000 butikker er tilgjengelige via appen «Ordna forhold». HK har tariffavtale med langt flere bedrifter, men har valgt å inkludere kun butikker i appen. Men hvorfor skal folk legge igjen pengene sine i butikker med tariffavtale?

– Vi vil gi forbrukerne muligheten til å handle i butikker med tariffavtale. Og så får vi vist fram seriøse arbeidsgivere. Det er bra å ha tariffavtale, sier Bjørn Mietinen.

• Følg oss på Facebook

Flere bedrifter i appen?

Kanskje slutter det ikke her. Andre LO-forbund har nylig fått tilbud om å bruke den samme appen til å registrere bedrifter de har tariffavtale med. Det hadde kanskje ikke vært så dumt å få med hoteller, restauranter og frisører heller?

Sjekk lønna i over 100 bransjer

Annonse
Annonse