JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå har Sp «tatt» Youngstorget også

Dette har du ikke hørt før: Arbeiderstev på Youngstorget i regi av Senterpartiet.

helge@lomedia.no

– Vi er veldig opptatt av ryddige arbeidsforhold og en trygg arbeidsmiljølov. Så er vi fortvilet over det som nå skjer i Norske Skog. Denne steven er dessverre litt for dagsaktuell, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til LO-Aktuelt.

Sammen med en kokk og Aasmund Nordstoga triller Sp-lederen med mannskap landet rundt for å sanke stemmer til stortingsvalget. Bussen har trillet siden 19. juli. Onsdag var det hovedstaden som sto for tur, og bøndene erobret selveste Youngstorget.

– Når vi skulle være på Youngstorget i dag, er det både naturlig og riktig å ha med et stev som står til plassen. Det har Aasmund (Nordstoga) klart, sier Trygve Slagsvold Vedum.

På et halvår har Senterpartiet mer enn doblet sin oppslutning blant LOs medlemmer

Mye arbeidsnever

Ifølge Aasmund Nordstoga er det også mange arbeidshender i Senterpartiet.

– Det er mye folk i Senterpartiet med træler i henda, poengterer han.

Musikeren har Senterpartiet i hjerterota.

Aasmund Nordstoga gir Trygve Slagsvold Vedum en hjelpende stemme i valgkampen.

Aasmund Nordstoga gir Trygve Slagsvold Vedum en hjelpende stemme i valgkampen.

Helge Rønning Birkelund

– Jeg er medlem i Senterpartiet, men har sagt nei til alle typer verv jeg er blitt spurt om. Jeg har sittet i kommunestyret, men det skjedde litt for mye i livet mitt til at jeg klarte å fullføre det. Det å drive politikk lokalt er dugnadsarbeid så det suser etter, så det kan bli for mye, sier han til LO-Aktuelt.

Men nå stiller han opp, i valgkampen.

– Dette er et verdivalg. Jeg er sterkt bekymret for den liberaliseringen som vi har sett de fire siste årene. Jeg er bekymret for den retningen politikken tar landet. Jeg vil være med på å snu retningen og få skuta på en annen kurs, sier Aasmund Nordstoga.

Følge partilinja

At Senterpartiet har med musiker og kokk på valgturneen, er ikke tilfeldig.

– Ideen er at vi skal vise gjennom handling det vi står for. Vi har slagordet «Vi tror på hele Norge». Derfor reiser vi gjennom hele landet og besøker alle fylkene. Det andre slagordet vi har er at vi vil være nær folk. Derfor vil vi også møte folk, forklarer Trygve Slagsvold Vedum.

– Vi er også opptatt av norsk matkultur. Derfor har vi med en kokk. Også er det kultur. Definisjonen for et lands egenart er kulturen, sier Trygve Slagsvold Vedum.

I tillegg kan han skryte av landets eneste tospråklige buss. Med nynorsk på den ene siden og bokmål på den andre siden. På baksiden er det bilde av en kaffekopp.

– Når det er mange som gjør litt blir vi alle sterke. Hvis alle klarer å gjøre litt, skal vi klare å skaffe landet en ny regjering som jobber for mindre forskjeller, ikke for større forskjeller dagens regjering gjør.

– Med Aasmund Nordstoga som ny kulturminister?

– Tviler på det, svarer trubaduren selv, og drar på smilebåndet.

– Men han er en skikkelig god kulturpredikant. Det har han vist de siste 14 dagene, mener Trygve Slagsvold Vedum.

– Jeg kan gjøre nytte som hoffnarr, kontrer Aasmund Nordstoga, før han drar arbeiderstevet på selveste Youngstorget.

Bare Senterpartiet støttet SVs forslag om å begrense profittmulighetene i barnevernet

Annonse
Annonse