JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsmelding om trygdeoppgjøret

Pensjonistene mener regjeringen trikser med tall

Pensjonistforbundet raser mot regjeringen og krever høring i Stortinget.
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie avviser kritikken fra Pensjonistforbundet og mener det er viktig å få fram alle elementene som har bidratt positivt til pensjonistenes økonomi.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie avviser kritikken fra Pensjonistforbundet og mener det er viktig å få fram alle elementene som har bidratt positivt til pensjonistenes økonomi.

Øyvind Aukrust

joran.gronstad@lomedia.no

I stortingsmeldingen om trygdeoppgjøret som kom for en snau uke siden hevdet regjeringen at pensjonistene er de store lønnsvinnere med en økning i kjøpekraften på 45 prosent fra 2004 – 2014.

Regjeringen: – Pensjonistene er tiårets lønnsvinnere

Det får pensjonistene til å se rødt.

Til NRK sier generalsekretær Harald Olimb Norman i Pensjonistforbundet at regjeringen trikser med tallene og er uredelige når de påstår at det er pensjonistene som er inntektsvinnere.

Han peker på at man i 2014 kunne jobbe ved siden av pensjonen uten at pensjonen ble kuttet. Det var ikke tilfellet ti år tidligere.

– Denne måten å bruke tall på er veldig uredelig. Vi har bedt om en melding for å se på pensjonsutviklingen i fortiden og inn i fremtiden. Da må vi se på pensjon, ikke lønn og kapitalinntekter. Dette er en sammenligning av epler og pærer, sier Norman til NRK.

Dessuten har det i årene etter 2014 vært en underregulering av pensjonene med en lønnsvekst på minus 0,75 prosent. Dermed mener Norman at regnestykket ser ganske annerledes ut.

Nå vil Pensjonistforbundet få riktige tall på bordet og vil gå til arbeids- og sosialkomiteen og kreve en åpen høring om trygdemeldingen.

Overfor NRK avviser arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie at regjeringen har pyntet på tallene.

– Dette er en melding som viser alle tall. Det er ingen manipulering eller triksing med tall. Den viser inntektsutviklingen og også årsaken til at den har vært så positiv. Det bør alle, også Pensjonistforbundet, være glad for, sier statsråden.

Høyre vil kutte ferieuke for ansatte over 60 år

Pensjonistene anklager regjeringen for løftebrudd

Nå er det ikke lenger lov å tvinge 67-åringer til å slutte

Annonse
Annonse