JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Senterpartiet har tatt igjen Frp på ny måling

På en ny VG-måling får Senterpartiet en oppslutning på 11,0 prosent og er så godt som jevnstore med Frp, som får 11,1 prosent. 
Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum har løftet partriet på meningsmålingene. Men sliter med å ta tak i LO-medlemmene.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum har løftet partriet på meningsmålingene. Men sliter med å ta tak i LO-medlemmene.

Ole Palmstrøm

Senterpartiet går fram 0,8 prosentpoeng på målingen, som er utført av InFact for VG. Frp har en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har lenge hatt et mål om å bli like store som Frp.

– Frp har ført en sentraliseringspolitikk. Velgerne straffer dem fordi de drar samfunnet i feil retning. Det er første gang vi er jevnstore med Frp på så lenge jeg kan huske. Det er veldig motiverende. mener Vedum.

Parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik, er ikke fornøyd med tallene. Samtidig mener han Sp-lederen har "tatt godt med Møllers tran" og ikke får mange kritiske spørsmål.

–Vi får se hvordan det går når han blir målt på det han faktisk sier og får noen kritiske spørsmål, sier Nesvik.

Arbeiderpartiet går fram 2,6 prosentpoeng på målingen og får en oppslutning på 35,6 prosent, mens Høyre går tilbake 0,2 prosentpoeng til 20,8 prosent. For de øvrige partiene er den prosentvise oppslutningen som følger (endring i parentes): Venstre: 5,1 (+0,6), KrF: 4,9 (-0,6), SV: 4,3 (-0,6), MDG: 3,1 (-0,3), Rødt: 1,8 (-0,7), andre: 2,3 + (0,3). Feilmarginen er på opptil 1,7 prosentpoeng.

(©NTB)

Folket tror Støre blir statsminister

Annonse
Annonse