JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Privatiseringen av forsvarsrenholderne

Renholdere står i kø for å bli sikkerhetsklarert for Forsvaret

Mens ISS mangler klarerte renholdere, ble mange med sikkerhetsklarering oppsagt av Forsvarsbygg for 1,5 år siden etter at de nektet å bli overført til ISS.
SIKKERHETSKLARERING: Rune Fromreide Sommer fra Forsvarets logistikkorganisasjon forteller om problemer med å skaffe renholdere med sikkerhetsklarering.

SIKKERHETSKLARERING: Rune Fromreide Sommer fra Forsvarets logistikkorganisasjon forteller om problemer med å skaffe renholdere med sikkerhetsklarering.

Ole Palmstrøm

may.berg@lomedia.no

– En av årsakene til at vi ikke er mål ennå når det gjelder kvaliteten på renholdet som ISS leverer til Forsvaret, er at vi mangler sikkerhetsklarerte renholdere. Det tar tid å sikkerhetsklarere personell. Det har lært oss ei lekse, sa Rune Fromreide Sommer fra Forsvarets Logistikkorganisasjon under paneldebatten om anbud på Kartellkonferansen.

Forsvaret har i noen tilfeller vært nødt til å la sikkerhetspersonell fotfølge renholdere som har manglet sikkerhetsklarering, for å få jobben gjort.

Ifølge konserndirektør John-Ole Soløy fra ISS, har ISS for tiden flere titalls renholdere som står i kø hos Forsvaret for sikkerhetsklarering. Soløy sier til frifagbevegelse.no at ISS mangler klarerte folk for å sikre leveransen til Forsvaret.

– Flere renholdere har uttrykt at de følte seg uønsket

John-Ole Soløy, konserndirektøri ISS

John-Ole Soløy, konserndirektøri ISS

Ole Palmstrøm

Soløy avviser at ISS står i fare for å miste en av de ti kontraktene de har med Forsvaret, det vil si kontrakten som gjelder område 2, Bardufoss og Skjold.

Frifagbevegelse.no har sett et referat fra et møte med de ansatte hvor ISS-ledelsen lokalt sier at «…vi kan bli arbeidsledige om hele område 2 ikke forbedres…»

– Å si at vi står i fare for å miste kontrakten er overdrevet. Det en imidlertid riktig at Forsvaret krever at vi løser dette, sier Soløy.

Mens ISS mangler folk, ble mange med sikkerhetsklarering oppsagt av Forsvarsbygg for 1,5 år siden etter at de nektet å bli overført til ISS.

«Det er ingen der ute som klarer å vaske så mye»
Halvparten av oss mener renhold i offentlige virksomheter kan utføres av private

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse