JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik for lønn

Asfaltarbeidere i streik: Asfaltering av Ørland flystasjon må vente

Halvparten av arbeidsstokken ved Veidekke Industri AS på Ottersbo i Ørland er nå ute i streik. – Det er full stans i produksjonen.
Kampflyene til Forsvaret på Ørlandet flystasjon må vente til streiken er avsluttet før de får fersk asfalt å lande på.

Kampflyene til Forsvaret på Ørlandet flystasjon må vente til streiken er avsluttet før de får fersk asfalt å lande på.

Forsvaret

Ørlandsordfører Ogne Undertun (Ap) var mandag ettermiddag ute og traff både ledelsen og noen av de streikende tilsluttet Norsk Arbeidsmandsforbund på Ottersbo.

I tillegg til disse er én i Forbundet for Ledelse og Teknikk tatt ut i streik ved Scanbio Ingredients AS i Ørland.

LO slår tilbake: – Finnes viktigere ting enn at folk går tomme for Pepsi

Stor streikevilje

– Det er ikke så ofte vi har innbyggere som er ute i streik. Så da er det greit å få snakke med dem som er direkte involverte når det først skjer. Både de streikende og ledelsen, sier Ogne Undertun.

Streikeviljen er stor, bekrefter Johan Dahlby, Marco Ytterland og Christer Oksvold Karlseng da vi møter dem.

– Samtidig håper vi på en rask løsning i denne konflikten, da vi aller helst vil komme oss i arbeid så raskt som mulig, sier Johan Dahlby.

De tre har gått og ventet gjennom en lang vinter på at årets asfaltsesong skulle ta til. Kun etter én arbeidsdag sist uke med asfalten, ble de satt i bero.

– Det er full stans i produksjonen.

Anleggsleder Ketil Oksvold ved Veidekke Industri AS på Ottersbo opplyser om at de elleve som er tatt ut i streik utgjør over halvparten av arbeidsstokken.

Les mer: Disse medlemmene i Arbeidsmandsforbundet går ut i streik

Venter storinnrykk: – Ønsker ingen langvarig streik

– Ved pukkverket er fem tatt ut. Ved fabrikken som produserer asfalt er tre av de ansatte ute i streik, det vil si samtlige. I tillegg er det fire av de som jobber med asfaltutlegging som nå er ute i streik.

– Hvor mye lammer dette virksomheten hos dere?

– Det er full stans i produksjonen av asfalt og ny pukk. Levering av pukk som vi har på plassen får vi utført, sier Ketil Oksvold.

Mye lest: Støre-regjeringen er ferdig om den stopper streiken, tror tillitsvalgte Magnus

Legger til rette

– Var det planlagt noe asfaltering denne uka?

– Vi skulle etter planen gå i gang med asfalteringsarbeider for Ørland flystasjon nå. Dette blir ikke mulig. Ansatte ved asfaltverkene hos PEAB er også tatt ut streik, så nå er det full stopp i leveringen av asfalt.

Ketil Oksvold sier de prøver å legge forholdene til rette for de streikende. Blant annet ved at de får disponere visse rom og fasiliteter ved arbeidsplassen.

– Vi skal ikke glemme at vi har en konflikt. Samtidig skal vi fungere sammen også etter at denne situasjonen er over. Derfor er det viktig å vise forståelse, sier Ketil Oksvold.

Artikkelen var først publisert i Fosna-Folket

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse