JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vekterstreiken:

Butikkansatte blir spurt om å gjøre streikende vektere sitt arbeid

Pass opp for streikebryteri, advarer HK-lederen sine medlemmer.
STØTTER STREIKEN: HK-leder Christopher Beckham holdt appell til støtte for vekterne som er i streik under en markering på Youngstorget i Oslo på onsdag.

STØTTER STREIKEN: HK-leder Christopher Beckham holdt appell til støtte for vekterne som er i streik under en markering på Youngstorget i Oslo på onsdag.

Jan-Erik Østlie

lene.svenning@lomedia.no

1.200 vektere er i streik. Noen av dem jobber til daglig i bedrifter hvor også HK-medlemmer jobber; for eksempel i butikker hvor de holder orden på køen, og som i resepsjonen i andre bedrifter.

Flere tillitsvalgte har den siste tiden kontakt HK for å be om råd. De er nemlig blitt spurt av sin lokale ledelse om de ansatte kan ta på seg vekternes arbeidsoppgaver under streiken. Forbundsleder Christopher Beckham er tydelig:

- Absolutt ikke! er svaret fra forbundslederen.

• Lønnsoppgjøret: Dette skjer om medlemmene stemmer nei

– Vi støtter streiken

– Å ta på seg de streikende vekternes arbeidsoppgaver er å anse som streikebryteri. Det skal medlemmene våre ikke gjøre. De skal ikke erstatte vekterne. Hvis bedriftene ikke klarer seg uten vekterne, må de stenge under streiken, sier Christopher Beckham til HK-Nytt.

Forbundslederen ber tillitsvalgte og medlemmer om å si nei, om de får spørsmål om å gjøre streikende vekteres arbeid. Får de problemer, må de ta kontakt med sitt nærmeste HK-regionkontor, slik at forbundet kan ta fatt i saken.

– Vi stiller solidarisk opp for vekterne. De stiller legitime krav og vi støtter deres streik, sier han.

1.200 i streik

Forrige onsdag brøt Arbeidsmandsforbundet meklingen med NHO Service og Handel, og tok ut 420 vektere i Securitas og Avarn Security i streik. Samtidig tok Parat ut 383 vektere i de samme to selskapene i streik.

En uke senere, onsdag 23. september, ble streiken trappet opp. Nær 1.200 vektere er nå i streik.

Kravene vekterne vil ha innfridd er blant annet mer lønn, høyere natt- og helgetillegg, at lærlingenes turnus skal drøftes med de tillitsvalgte og at de tillitsvalgte to ganger i året har en gjennomgang for å se hvordan lærlingene ligger an i læringsløpet. I tillegg vil vekterne at partene skal sette i gang et arbeid med å se på ufrivillig deltid i bransjen.

•: Støttemarkering for vekterstreiken på Youngstorget i Oslo

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse