JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2020

Her trappes vekterstreiken opp

Ytterligere 229 vektere fra Arbeidsmandsforbundet tas ut i streik fra 2. november.
Kværner Stord er et av stedene der vektere blir tatt ut i streik fra 2. november.

Kværner Stord er et av stedene der vektere blir tatt ut i streik fra 2. november.

Håvard Sæbø

ane.borrud@lomedia.no

Mandag morgen 2. november trappes vekterstreiken opp. Arbeidsmandsforbundet tar ut ytterlige 229 vektere i streik. Da vil 1975 vektere fra forbundet være i streik. I tillegg streiker 415 vektere fra Parat, og totalt 2390 her i landet er i streik.

Debatt: En offentlig skittentøysvask vil være skadelig for hele vekterbransjen, men om det må til så blir det sånn

Kværner Stord og Kværner Verdalen

– Tidligere har vi vært forsiktig med å ta ut vektere som jobber i industrien, men nå tar vi ute noen steder. Målet er å legge et enda større press på vekterselskapene slik at de tar til fornuft og tar kontakt, sånn at vi kan starte noen reelle forhandlinger, sier forbundssekretær Terje Mikkelsen.

Forbundet har blant annet tatt ut vekterne ved verftene Kværner Stord og Kværner Verdal.

I går kom nyheten om at utenlandske arbeidere fra det EU kaller røde land, som det er mange av ved verftsindustrien, ikke lenger får unntak fra karanteneplikten. Det er ingen sammenheng mellom gårsdagens innskjerping av karantenereglene og at vektere ved verft nå blir tatt ut i streik, sier Mikkelen.

– Et streikeuttak er ikke gjort på en dag. Vi har jobbet med disse listene i flere dager, så det har ingen sammenheng, forklarer han.

Tall: På 18 år har vekternes tillegg for natt og helg kun økt med seks kroner

Asylmottak og olje

Forbundet har også tatt ut vektere ved det nasjonale ankomstsenteret for asylsøkere i Råde, og ved Equinors lokaler på Rotvoll i Trondhjem. Det samme har de gjort ved Norsea Polarbase rett utenfor Hammerfest. Basen er en forsyningsbase for blant annet oljeindustrien i Barentshavet. Videre er det tatt ut vektere ved Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud i Nordre Follo kommune og hos Jotun i Sandefjord.

Fikk du med deg denne? Midt i streiken har to store vaktselskaper permittert sine hovedtillitsvalgte: – Rystende

120 fra Avarn Security og 91 fra Securitas

Streikeuttaket er fortsatt konsentrert til de to store vaktselskapene Avarn Security og Securitas, med henholdsvis 120 nye vektere i streik i Avarn, og 91 i Securitas. Det er også tatt ut 15 vektere fra Skan-kontroll; 10 i Bergen og 5 i Trondheim.

Det er tatt ut flest vektere hos Avarn Security i Trondheim, 28 stykker. Så følger Avarn Security AS Avd Tønsberg med 26, Securitas AS avd. Oslo med 18, Avarn Security AS Avd Bergen med 17 og Securias´ avdelinger på Stord og Bergen har begge 16 nye vektere ute i streik.

Debatt: For min del, som permittert vekter siden midten av mars, blir jeg forbannet av dette

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse