JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mehmet ble sagt opp fra tralletjenesten på Gardermoen. Nå får han fem måneders etterlønn

Mehmet Karademir er blitt enig med arbeidsgiveren ISS om et sluttoppgjør.
GIKK TIL SAK: Mehmet Karademir ble rammet av nedgang i flytrafikken og mistet jobben på Gardermoen.

GIKK TIL SAK: Mehmet Karademir ble rammet av nedgang i flytrafikken og mistet jobben på Gardermoen.

Jan-Erik Østlie

merete.holtan@lomedia.no

I januar skrev Arbeidsmanden om Mehmet Karademir som sammen med de to kollegaene Beslan Abubakarov og Mohmead Bawari gikk til sak mot ISS for å beholde jobbene sine i tralletjenesten på Gardermoen.

Arbeidet deres består av å rydde i og organisere bagasjetrallene på flyplassen, og tjenesten er naturlig nok blitt rammet av koronapandemien og nedgang i flytrafikken. ISS sa derfor opp så mange som 58 av 64 ansatte i tralletjenesten i 2020.

Med Arbeidsmandsforbundet i ryggen bestred Mehmet Karademir og de to kollegaene oppsigelsene og gikk til søksmål mot ISS.

Bakgrunn: Mehmet går til sak for å beholde jobben på Gardermoen: – Jeg har aldri følt meg trygg i ISS

Jusen: Strid om utvalgskrets

Saksøkerne argumenterte med at arbeidsgiveren begrenset utvalgskretsen på en slik måte at ansiennitetsprinsippet ble «vesentlig svekket» når de ble sagt opp.

De tre var nemlig ansatt i ISS sentralt, ikke i tralletjenesten på Oslo lufthavn, og det var tralletjenesten og dens ansatte ISS plukket fra når de valgte hvem som skulle miste jobben.

Janita Blomvik, organisasjonsarbeider i Arbeidsmandsforbundets avdeling 1 og 2 og saksbehandler i saken, påpekte overfor Arbeidsmanden at ISS kunne ha utvidet utvalgskretsen til å gjelde alle ISS-ansatte på Gardermoen eller i nærområdet, og heller omplassert arbeidskraft.

Med en slik utvalgskrets hadde ansienniteten til de tre stått seg bedre og de kunne fått andre jobber i konsernet.

Mye lest: Renholder Grethe har Tourettes og ble sagt opp av ISS. Nå får hun halve stillingen tilbake

Slutter, men får etterlønn

Den juridiske problemstillingen kom likevel ikke opp til diskusjon i Oslo tingrett. 1. oktober ble partene nemlig enig om et forlik i saken, med ulikt utfall for de tre arbeidstakerne.

Beslan Abubakarov får sin oppsigelse trukket og fortsetter i 50 prosentstilling i tralletjenesten. Mohmead Bawari får tilbake halve stillingen sin på 88 prosent og vil fra 1. januar stå på en 44-prosentstilling. Han vil også få fortrinnsrett på mer arbeid når flytrafikken øker.

Mehmet Karademir har takket ja til en sluttavtale hvor han får fem måneders etterlønn.

Ingen av partene kommenterer forliket i Arbeidsmanden.

Mye delt: Inger-Lill jobbet til hun stupte. Så gjorde legene en tabbe

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse