JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjon:

Norge har Nordens dårligste pensjonsordning, viser rapport

En gjennomsnittlig norsk arbeidstaker kan vente seg en pensjon på kun halvparten av lønnen, ifølge en fersk rapport fra Mercer.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

colourbox.com

Ifølge rapporten fra Melbourne Mercer Global Pension Index, som Dagens Næringsliv siterer, kan en gjennomsnittlig norsk arbeidstaker vente seg en pensjon på 48,8 prosent av lønnen.

– Jeg tror dette er noe folk flest ikke har fått med seg, og jeg tror det er en utfordring at det heller ikke er så mange som er interessert i å få det med seg, sier administrerende direktør Per Myklestu i Mercer Norge.

Tor Sydnes i pensjonsforvalter- og rådgivningsselskapet Gabler understreker at dette gjelder privat sektor, ikke offentlig sektor.

– Tallet som de viser til, nemlig at en gjennomsnittsnordmann kan vente seg litt rundt 49 prosent av lønnen sin i pensjon, virker rimelig, sier Sydnes.

Det er ordningen med tjenestepensjon gjennom arbeidsgiver, som ikke er forpliktet til å sette av mer enn to prosent av lønnen til pensjon, som utgjør at norske pensjonister kommer dårligere ut enn i andre land, skriver DN.

Undersøkelsen rangerer pensjonsordningen i 34 land ut fra mer enn 40 kriterier. Norge faller i 2018 fra fjerdeplass til sjetteplass, bak Danmark, Sverige og Finland.

Les også:

Erna ville ikke svare på om hun syns det er urettferdig at en million nordmenn mangler pensjon fra første krone

Pølsemaker Bjørn (59) får ikke tjenestepensjon på store deler av lønna: – Det er rett og slett forkastelig

LO-lederen: – Prinsippet i pensjonsreformen er at en skal få pensjon fra første krone

• Pensjon fra første krone: «Tror virkelig NHO at de er solidarisk med de svakeste?»

Charlott taper 2.000 kroner i pensjon hvert år

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse