JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Møte om ISS-renholderne ga små endringer

Oppsigelse utsatt til etter mammapermisjonen

Oppsigelsen av ISS-renholderne i Forsvaret er drøftet med arbeidsgiver. En av de oppsagte fikk utsatt oppsigelsen til etter mammapermen.
(Fra venstre:) Mari Erichsen, Camilla Thomassen, Elisabeth Iselvmo Stenberg og Sara Olsen var fast ansatte renholdere ved Forsvarsbygg, men ble overført til ISS da tjenestene ble satt ut på anbud. Ett år etter virksomhetsoverdragelsen har de fleste renholderne som ble med over fått beskjed om oppsigelse.

(Fra venstre:) Mari Erichsen, Camilla Thomassen, Elisabeth Iselvmo Stenberg og Sara Olsen var fast ansatte renholdere ved Forsvarsbygg, men ble overført til ISS da tjenestene ble satt ut på anbud. Ett år etter virksomhetsoverdragelsen har de fleste renholderne som ble med over fått beskjed om oppsigelse.

Ole Palmstrøm

may.berg@lomedia.no

frifagbevegelse.no har tidligere skrevet om renholderne fra Forsvarsbygg som nå sies opp av ISS etter at den ett år lange "fredningstida" har utløpt.

ISS-tillitsvalgt Irene Skuggen Olsen opplyser at det er avholdt drøftingsmøte med arbeidsgiver ISS angående oppsigelsen av renholdere ved Forsvarets anlegg på Skjold, Bardufoss og Setermoen.

– Det ble avholdt møter med den enkelte, slik arbeidsmiljøloven krever. Utfallet av sakene for den enkelte kan jeg ikke uttale meg om, men drøftingsmøtet ble avholdt på en god måte, sier Skuggen Olsen.

Oppsigelsen ble flyttet

Sara Olsen ble oppsagt i mammapermisjon, noe som ikke er i samsvar med arbeidsmiljøloven. Hun fikk gjennomslag for kravet om å ikke bli sagt opp i permisjonstida.

Resultatet av møtet ble at hennes oppsigelse kommer til å tre i kraft 1. januar 2018.

Hun synes ikke resultatet ble veldig positivt for hennes del.

– Jeg og min familie går en usikker framtid i møte. Jeg skal ha et møte med ISS i oktober, og da får jeg vite om det er mulighet for fortsatt jobb, sier Sara Olsen.

Renholderne sloss for å beholde pensjonen etter at jobben ble privatisert, men tapte i retten

Tilkallingsvikar

Mari Eriksen, som jobber i Skjold leir, går fra fast, hel stilling til å bli tilkallingsvikar. Hun ble oppsagt fra fast stilling i Skjold leir og ble tilbudt vikarstilling på Bardufoss fire mil unna, et tilbud hun takket nei til, blant annet fordi hun ikke har seritifikat.

– Jeg er uansett uten fast jobb, og jobben som tilkallingsvikar gir ingen garanti for inntekt. Men jeg slipper i hvert fall karantene hos Nav for å ha takket nei til et tilbud, sier Mari Eriksen.

For renholder Inger Synnøve (59) står 1,3 mill. i pensjon på spill
05.01.2016: ISS skal vaske for Forsvaret
18.09.2015: Kun de over 60 får bli i Forsvarsbygg

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse