JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

«Tre gode grunner til å stemme Rødt»

Rødt mener fagbevegelsen er den viktigste bevegelsen for å bryte med Forskjells-Norge, skriver tidligere Ap-velger Espen Nordvik. 13. september er det stortingsvalg. (Arkivfoto)

Rødt mener fagbevegelsen er den viktigste bevegelsen for å bryte med Forskjells-Norge, skriver tidligere Ap-velger Espen Nordvik. 13. september er det stortingsvalg. (Arkivfoto)

Bjørn A. Grimstad

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Når du selv er Ap-velger er du kanskje ikke en veldig troverdig avsender på et budskap om å stemme på et annet parti.

Likevel velger Ap-velger Amund Moholdt å vie et debattinnlegg på å forklare hvorfor man bør stemme på SV istedet for Rødt. Hvorfor han ikke velger å bruke innlegget på å skrive om sitt eget parti får stå for hans regning. Innlegget trenger derimot litt nyansering da det er tydelig at Moholdt er feilinformert eller velger å tolke ting i verste mening.

1. Rødts plan er å bruke den styrken velgerne gir oss til å søke både samarbeid og innflytelse. Vi sier ikke nei til å gå i regjering fordi vi vil «holde flammende innlegg» i stedet. Rødt har vist at vi kan oppnå resultater med en representant i et storting med borgerlig flertall. Nå går vi for gjennomslag gjennom å stille krav og samarbeide fra Stortinget, og vi ønsker å forplikte en ny regjering til å samarbeide med venstresida i viktige saker. Tidligere har Norge hatt økende forskjeller og manglende handlekraft i klimapolitikken også med rødgrønn regjering. Derfor trengs en sterk kraft på venstresida, og et sterkt Rødt vil være det tydeligste signalet om ny kurs. Det er nok av eksempler på partier som går inn i regjering og ikke lykkes spesielt godt som juniorpartner i dragkamper bak lukkede dører. Det kan sammenlignes med det å opprette tariffavtale på en bedrift – du krever ikke tariffavtale før du har nok medlemmer til å få nok kraft bak kravet. Rødt kan bli avgjørende for å sikre et nytt flertall, og enda mer avgjørende for å sikre en ny politikk. Ved å gjøre et rekordvalg vil Rødt bli et parti med 8-10 representanter som hver dag vil stå opp mot Forskjells-Norge, med mål om å gjøre en forskjell for folk.

2. Rødt mener fagbevegelsen er den viktigste bevegelsen for å bryte med Forskjells-Norge. Vi er så heldige at vi har mange dyktige tillitsvalgte som hver dag står opp for sine medlemmer og går i front for dem. Fagbevegelsen må være en selvstendig kraft uten å bli styrt av politiske partier, inkludert Rødt. At Rødt skriver i sitt program at fagbevegelsen må være en kampbevegelse tror jeg de fleste LO-medlemmer er enige i. Rødt er også et parti som støtter opp om kamp mot sosial dumping og støtter de som utfordrer fredsplikta. Fredsplikta som arbeidsfolk er bundet av fungerer som en tvangstrøye som leder til avmakt, når arbeidsgivere igjen og igjen bryter den og arbeidsfolk blir tvunget til å resignere. Rødt jobber for å gi fagbevegelsen nettopp mer frihet og uavhengighet, og kunne kjempe med mer kraft.

3. Rødt står for mer demokrati og mer makt til folk – ikke mindre. Rødt står for det motsatte av diktatur når vi ønsker folkemakt. Rødt skal temme markedet og ta tilbake demokratiet som EU og kapitalismen har røvet fra oss.

Kommentar: «Venstresiden bør takke nei til flørten fra Venstre»

Warning
Annonse
Annonse