JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-drapet

Kollegaen ble drept på jobb i Nav: – Ankesaken er en stor belastning for oss

De ansatte på Nav Årstad i Bergen får tilbud om oppfølging når ankesaken nå går i Gulating lagmannsrett.
Marianne Amundsen ble knivdrept på jobben ved Nav Årstad i Bergen i september 2021. Denne uka starter ankesaken.

Marianne Amundsen ble knivdrept på jobben ved Nav Årstad i Bergen i september 2021. Denne uka starter ankesaken.

Torstein Bøe / NTB

simen@lomedia.no

20. september 2021 ble Marianne Amundsen knivdrept på jobb. Hun var avdelingsleder ved Nav Årstad i Bergen. Kollega Ida Aulin (29) kom seg unna, men ble skadet.

Før jul i fjor ble Abdella Haji dømt til 21 års forvaring, men dommen ble anket. Denne uka startet saken, som skal gå over ti dager, i Gulating lagmannsrett.

Belastning

Rettssaken i fjor var en påkjenning for de ansatte. Da rettssaken pågikk, fortalte plasstillitsvalgt Lisbeth Stender ved Nav Årstad at det var kjempetøft å høre alle detaljene.

– Hver og en av oss går gjennom en lang sorgprosess, og vi har gruet oss til denne rettssaken, sa Stender.

Nå er ankesaken i gang. Noen av de ansatte følger med på saken, mens andre ikke orker, opplyser tillitsvalgt Khadija Erraji.

Noen av de ansatte skal også vitne. Hun forteller at saken preger de ansatte i ulik grad.

« … Ankesaken er en stor belastning for oss. Noen ansatte er mer belastet enn andre. Vi er alle spent på utfallet av ankesaken.», skriver Erraji i en epost til Fontene.

Etter Nav-drapet: 25 ansatte ved kontoret har sluttet hittil i år

Ledere er til stede i retten

Hun forteller at de ansatte har fått tilbud om oppfølging fra lederne på Nav Årstad, og at det er tilgjengelige ressurser for ansatte som skulle trenger mer oppfølging enn det som gis av ledere, verneombud og tillitsvalgte.

Det er satt opp vitnestøtte for de som skal forklare seg i retten.

«Saken preger fortsatt de ansatte på ulike måter og ankesaken bidrar til en større belastning for dem. Vi er spente på utfallet av saken», skriver Marith Hauglid Hildal i en epost til Fontene.

Marith Hauglid Hildal er sosialsjef ved Nav Årstad.

Marith Hauglid Hildal er sosialsjef ved Nav Årstad.

Privat

Hun er sosialsjef ved Nav Årstad.

Hun forteller at ledere har vært til stede de første dagene i retten for å støtte de ansatte som avga sin vitneforklaring.

Etterlatte vurderer søksmål

Før ankesaken gikk i gang ble det klart at de etterlatte etter Marianne Amundsen har hyret inn advokat John Christian Elden for å utrede et mulig søksmål mot Nav.

– For oss er det Nav Årstad som står i fokus. Vi mener at drapet på Marianne lett kunne vært unngått hvis Nav hadde tatt sikkerheten på alvor. Gjerningsmannen burde aldri fått gå inn i møterommet med en veske, sier Pål Gerhard Olsen til Bergensavisen.

Nav-leder Marith Hauglid Hildal sier til Fontene at dette har vært uttalt før, og at de ansatte har vært forberedt på at det kan komme.

« … Jeg tenker at det er viktig at de etterlatte gjør det som føles riktig for dem», skriver hun i e-posten til Fontene.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse